Ξεσηκώνονται οι αγρότες και στις Κυκλάδες

admin
08/02/2016 7:05
  •  
  •  
  •  
Από τις κινητοποιήσεις των αγροτών στη Νάξο

Γενική Συνέλευση των μελών του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πάρου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου, με θέμα τις κινητοποιήσεις των αγροτών ανά την Ελλάδα.

Η Παριανοί αγρότες σύμφωνα με ψήφισμα που εξέδωσαν δημιούργησαν επιτροπή αγώνα, που σε συνδυασμό με τους αγρότες των άλλων νησιών θα οργανώσει κινητοποιήσεις στα νησιά και θα συμμετέχει στο παναγροτικό συλλαλητήριο που έχουν προγραμματίσει οι αγρότες να πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα. Αναλυτικότερα, το ψήφισμα που ομόφωνα αποφάσισε η Γενική Συνέλευση αναφέρει τα εξής:

Α. Συμπαραστεκόμαστε στους συναδέλφους αγρότες όλης της Ελλάδας που βρίσκονται στις κινητοποιήσεις και στα μπλόκα και συμφωνούμε με τις αποφάσεις τις πανελλαδικής παναγροτικής σύσκεψης στη Νίκαια.

Β. Δημιουργούμε επιτροπή αγώνα που σε συνδυασμό και με τους αγρότες των άλλων νησιών θα οργανώσει κινητοποιήσεις στα νησιά μας και θα συμμετέχει στο πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

1. Να αποσυρθεί το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.

2. Να καταργηθεί η φορολόγηση των αγροτών από το πρώτο ευρώ που αποφάσισε η προηγούμενη κυβέρνηση και υλοποιεί η σημερινή. Να καταργηθούν τα τεκμήρια διαβίωσης. Αφορολόγητο ατομικό αγροτικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί και να αποσυρθούν τα σχέδια της κυβέρνησης για αύξηση της φορολογίας κ.λπ.

3. Αφορολόγητο πετρέλαιο. Μείωση του αγροτικού ρεύματος. Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.

4. Καμμία κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30{ebf2de1fdbfefdec110a02f4c927aa7ce558be84e5a322e6c41137cb467b3c6d} για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων.

5. Κατάργηση του φόρου στο κρασί – Ν’ αποσυρθούν τα νέα μέτρα για φορολογία στο τσίπουρο.

Εκτός από τα πανελλαδικά αιτήματα απαιτούμε την άμεση καταβολή της επιδότησης καλλιέργειας αμπελώνων των νησιών του Βορείου και Νοτίου Αγαίου από τους οποίους παράγονται οίνοι ΠΟΠ που κινδυνεύει να χαθεί από ασυνεννοησία ΟΠΕΚΕΠΕ και ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ καθώς και την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά.

parianostypos.gr

(Visited 11 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.