Συνέντευξη Τύπου του Επιμελητηρίου για τη συνεργασία του με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Newsroom
22/02/2021 19:33
 
 
 

Συνέντευξη Τύπου μέσω διαδικτύου διοργάνωσε τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021 το Επιμελητήριο Κυκλάδων για την ανακοίνωση της υπογραφής Μνημονίων Συνεργασίας με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Ρούσσος, αφού ευχαρίστησε τους δύο Πρυτάνεις για την υποστήριξη στο έργο του Επιμελητηρίου και την άμεση ανταπόκρισή τους στο σχεδιασμό και την οργάνωση του νέου εκπαιδευτικού κύκλου, παρουσίασε συνοπτικά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα επιχειρηματικής ανάπτυξης και αναβάθμισης που έχει υλοποιήσει το Επιμελητήριο Κυκλάδων μέχρι σήμερα, δίνοντας έμφαση τόσο στα υποχρεωτικά σεμινάρια ΕΦΕΤ και Τεχνικών Ασφαλείας, όσο και στα προγράμματα γενικότερου επιχειρηματικού ενδιαφέροντος.

Αναφέρθηκε, επίσης, στην αναβάθμιση των ψηφιακών συστημάτων του Επιμελητηρίου Κυκλάδων που επέτρεψαν στο Επιμελητήριο από την πρώτη στιγμή της πανδημίας να υλοποιήσει άμεσα και τηρώντας όλους τους απαραίτητους κανόνες ασφάλειας, 14 διαδικτυακά webinars εκπαιδεύοντας τα μέλη του πάνω σε όλα τα καίρια ζητήματα που προέκυψαν εξαιτίας της πανδημίας, όπως τα νέα πρωτόκολλα και οι κανονισμοί Υγιεινής και Ασφάλειας στο χώρο της μαζικής εστίασης και των τουριστικών καταλυμάτων, το ηλεκτρονικό εμπόριο, αλλά και η διαμόρφωση της τουριστικής αγοράς.

Ο Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητής Σπυρίδων Κίντζιος, τόνισε την ιδιαίτερη χαρά και τιμή του τρίτου αρχαιότερου ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος της χώρας να συμμετέχει ως βασικός εταίρος σε μια θεσμική συνεργασία με το Επιμελητήριο Κυκλάδων προκειμένου και η ακαδημαϊκή κοινότητα με τις ερευνητικές δράσεις και πρωτοβουλίες της να συμβάλει στην ολοκληρωμένη ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας των Κυκλάδων, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή με πρωτεύοντα άξονα στρατηγικής την ενίσχυση του αγροδιατροφικού και του πρωτογενούς τομέα αλλά και του τουρισμού.

Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ως το μεγαλύτερο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα στη ΝΑ Ευρώπη στα σχετικά γνωστικά αντικείμενα αλλά και ως ιδρυτικό μέλος του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Conexus με έμφαση στην αειφόρο παράκτια ανάπτυξη, δεσμεύεται για την υλοποίηση των στόχων της στρατηγικής αυτής συνεργασίας.

Ακολούθως, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, καθηγητής Άγγελος Κότιος, ευχαρίστησε το Επιμελητήριο Κυκλάδων γι’ αυτή τη δυνατότητα συνεργασίας, αφού το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, με τα τμήματα Τουριστικών Σπουδών και Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων βρίσκεται πιο κοντά στην οργανωτική δομή της περιοχής των Κυκλάδων. Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, στο πλαίσιο της εξωστρέφειας αλλά και της στρατηγικής του να υπηρετεί τη χώρα μέσα από την εφαρμοσμένη έρευνα και τη διασύνδεση με την ελληνική παραγωγή, αναγνωρίζει μέσα από αυτή τη συνεργασία τη δυνατότητα να είναι χρήσιμο και αποτελεσματικό.

Διευκρίνισε, μάλιστα, ότι η γαλάζια οικονομία είναι στρατηγική επιδίωξη του Πανεπιστημίου Πειραιώς, την οποία υπηρετεί με συνέπεια. Εξήρε επομένως την πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Κυκλάδων να εστιάσει σε ζητήματα όπως ο Τουρισμός και ο Αγροδιατροφικός τομέας και ευχήθηκε η πρόκληση και η κρίση, την οποία αντιμετωπίζουν οι Κυκλάδες στην παρούσα συνθήκη να αναδείξει τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της περιοχής και να αποτελέσει την αφετηρία για ένα νέο ξεκίνημα ποιοτικής τουριστικής και αγροτικής παραγωγής.

Στη συνέχεια, ο Υπεύθυνος Νέων Τεχνολογιών, Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του Επιμελητηρίου Κυκλάδων κ. Παναγιώτης Θεοδωράκης ανακοίνωσε τις ενότητες των πρώτων εκπαιδευτικών προγραμμάτων που θα πραγματοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα:

Με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
*Πιστοποιημένα προϊόντα. Η σημασία των προϊόντων ΠΟΠ, ΠΓΕ και ΕΠΙΠ στην τοπική ανάπτυξη.
*Η σημασία των τοπικών γενετικών πόρων στην ανάπτυξη των νησιών.
*Η καλλιέργεια των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών στις Κυκλάδες.
*Ξερικές καλλιέργειες στα νησιά των Κυκλάδων.

Με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς
*Η γνώση των νέων δεδομένων είναι η δύναμή μας για την προετοιμασία της φετινής σεζόν.
*Μάρκετινγκ & Ηλεκτρονικό Μάρκετινγκ στις Υπηρεσίες και τον Τουρισμό.
*Στρατηγικό Μάνατζμεντ για Σύγχρονους Τουριστικούς Οργανισμούς στη μετά covid-19 εποχή.
*Κοστολογικά Συστήματα και Διαχείριση Κόστους Επιχειρήσεων Τουρισμού και Φιλοξενίας.

Κλείνοντας ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων ανακοίνωσε ότι η έναρξη του νέου εκπαιδευτικού κύκλου με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς θα ξεκινήσει με ένα δωρεάν εισαγωγικό webinar για όλα τα μέλη του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 3 Μαρτίου 2021.

Στο webinar αυτό η Δρ. Γεωργία Ζούνη, Διδάκτωρ Τουριστικού Marketing στο Τμήμα Τουριστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς και συνιδρυτής της μεγαλύτερης τουριστικής κοινότητας OpenTourism, θα μας μιλήσει για όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζουμε και να αναμένουμε το 2021 στη νέα τουριστική σεζόν, σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον στην εποχή της πανδημίας, ενώ η Ψυχολόγος Υβόννη Παπαστεφάνου, ΜΑ Ιατρική Σχολή Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, BSc Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, τέως επιστημονική συνεργάτης κινητής μονάδας ψυχικής υγείας ΝΑ Κυκλάδων, με έδρα την Νάξο και ακτίνα δράσης σε 12 νησιά, θα μας δείξει το δρόμο για τη διατήρησης μιας δυναμικής ευέλικτης και δημιουργικής αντιμετώπισης της κρίσης.

Θα ακολουθήσει αντίστοιχο εισαγωγικό webinar που θα αφορά τον εκπαιδευτικό κύκλο με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, για το οποίο θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση.

Περισσότερες αναλυτικές πληροφορίες για τα νέα εκπαιδευτικά προγράμματα θα ανακοινωθούν άμεσα στο portal του Επιμελητηρίου Κυκλάδων e-kyklades.gr/articles/education.

(Visited 58 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*