Ν.Ε. ΚΙΝΑΛ Κυκλάδων: “Η κυβέρνηση να μειώσει άμεσα το ΦΠΑ στα νησιά μας”

ΚΙΝΑΛ
Άκης Αξαόπουλος
22/02/2021 1:05
  •  
  •  
  •  

 

Τροπολογία για επαναφορά του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά κατέθεσε τον προηγούμενο μήνα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής, ωστόσο μέχρι σήμερα η κυβέρνηση δεν έχει τοποθετηθεί επί της ουσίας για το αν πρόκειται να δεχτεί την άμεση εφαρμογή της ή όχι.

Στο πλαίσιο αυτό, το ΚΙΝ.ΑΛ. Κυκλάδων εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία αναφέρει τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να επανέλθει ο μειωμένος ΦΠΑ και καλεί τόσο την κυβέρνηση, όσο και τους κυβερνητικούς βουλευτές του νομού να κάνουν γνωστό αν συμφωνούν με τη συγκεκριμένη τροπολογία. Μάλιστα, σε περίπτωση που δεν συμφωνούν, τους προτρέπουν να δικαιολογήσουν στους νησιώτες την αρνητική τους άποψη.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

Τον προηγούμενο μήνα η Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής κατέθεσε τροπολογία για επαναφορά του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά μας. Με τη συγκεκριμένη τροπολογία επανέρχεται το μέτρο του μειωμένου κατά 30% συντελεστή ΦΠΑ, το οποίο φέρει την υπογραφή των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον Ανδρέα Παπανδρέου, με επέκταση της εφαρμογής του σε όλα τα νησιά της πατρίδας μας. Ειδικότερα για τα νησιά με πληθυσμό μικρότερο των 1.200 κατοίκων προτείνεται μείωση του συντελεστή ΦΠΑ κατά 60%.

Το μέτρο του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά μας καταργήθηκε σταδιακά μεταξύ των ετών 2015-2018, επί συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, προκαλώντας βαρύ πλήγμα στους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις της νησιωτικής Ελλάδας.

Η επαναφορά του μπορεί να ενισχύσει σημαντικά τους πληθυσμούς των νησιών μας με στόχο την ανάσχεση του δημογραφικού μαρασμού τους, την ενίσχυση της αγοραστικής δύναμης τους, την ανταγωνιστικότητα του τουριστικού προϊόντος και την αναπτυξιακή ώθηση των τοπικών οικονομιών, ειδικά στη δύσκολή συγκυρία που έχει προκύψει από την πανδημία, αλλά και μετά από αυτήν.

Μολονότι, πέρασαν τέσσερις ολόκληρες εβδομάδες, ούτε φωνή ούτε ακρόαση από την πλευρά της κυβέρνησης για την τροπολογία του Κινήματος Αλλαγής.

Καλούμε, λοιπόν την κυβέρνηση και τους κυβερνητικούς βουλευτές του νομού μας να τοποθετηθούν επί της ουσίας αποδεχόμενοι την τροπολογία, προκειμένου να εφαρμοστεί άμεσα. Αν πάλι διαφωνούν, ας απευθυνθούν στο λαό των νησιών μας, δικαιολογώντας τη στάση τους.

Το Κίνημα Αλλαγής συνεχίζει την αυτόνομη πορεία του. Με προτάσεις, με λύσεις, με προοδευτικό πολιτικό λόγο, με μαχητική κοινοβουλευτική παρουσία, με προγραμματική στιβαρότητα και με ανανέωση, σπάμε τον τεχνητό και ψεύτικο διπολισμό και στοχεύουμε στην προοδευτική διακυβέρνηση μέσα από αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών.

(Visited 13 times, 1 visits today)