Απεργία 4ης Φεβρουαρίου: «Νέκρωσε» η Σύρος – Στους δρόμους και οι αγρότες (φώτος)

admin
04/02/2016 17:38
 
 
 

 

Με τη δυναμική συμμετοχή των αγροτών του νησιού πραγματοποιήθηκαν σήμερα στη Σύρο κινητοποιήσεις, στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας που είχε εξαγγείλει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Για πρώτη φορά, οι αγρότες άφησαν τα χωράφια τους και με τα μηχανήματα τους διαδήλωσαν κατά του ασφαλιστικού που προωθεί η κυβέρνηση, το οποίο – όπως υποστήριξαν – θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στον αφανισμό του κλάδου τους.

Η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ήταν αρκετά ικανοποιητική, σε σύγκριση με άλλες φορές, όχι όμως και η αναμενόμενη, αφού θα μπορούσαν να είχαν συγκεντρωθεί ακόμη περισσότεροι διαδηλωτές, δεδομένης της σφοδρότητας των μέτρων. Τουλάχιστον, ενώ αρχικά είχαν ανακοινωθεί ότι θα γίνουν τέσσερις (!) ξεχωριστές συγκεντρώσεις (του ΠΑΜΕ, του Συντονιστικού Σωματείων και Εργαζομένων, του Εργατικού Κέντρου, καθώς και 13 φορέων και επαγγελματικών συλλόγων), τελικά πραγματοποιήθηκαν μόνο δύο.

Η πρώτη πορεία διαμαρτυρίας, στην οποία συμμετείχαν δικηγόροι, γιατροί, φαρμακοποιοί, συμβολαιογράφοι, μηχανικοί, μέλη του Εμπορικού Συλλόγου, συνταξιούχοι, αγρότες κ.λπ., κατευθύνθηκε αρχικά στο υποκατάστημα πολυεθνικής επιχείρησης, αποδοκιμάζοντας όσους ψώνισαν σε αυτό. Στη συνέχεια, κατευθύνθηκε προς το Εργατικό Κέντρο, όπου απηύθυναν σύντομους χαιρετισμούς οι κ.κ. Παγίδας (πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σύρου), Πανοηλίας (πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κυκλάδων), Μηλιός (πρόεδρος των συνταξιούχων ΝΑΤ), Χαρίτος (πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ), Κατσαρός (εκπρόσωπος του ΕΠΑΜ), Βουτσίνος (πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων) και Μήτσκας (πρώην πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου). Χαιρετισμό απηύθυνε και εκπρόσωπος των Συριανών αγροτών.

Οι συγκεντρωμένοι κατευθύνθηκαν μετά στο Πνευματικό Κέντρο Ερμούπολης. Εκεί πραγματοποιήθηκε συζήτηση για το ασφαλιστικό, που κινήθηκε σε υψηλούς τόνους όταν στο βήμα ανέβηκε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σύρου Αλέξανδρος Σπόντης, ο οποίος δέχθηκε τα «πυρά» των παριστάμενων, όταν μετά την τοποθέτηση του για το συγκεκριμένο θέμα, επιχείρησε να κάνει έναν απολογισμό του έργου της «κυβέρνησης της Αριστεράς» στη διάρκεια του ενός χρόνου που κυβερνά. Σύμφωνα με τον κ. Σπόντη, σε λίγες μέρες ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιήσει ενημερωτική εκδήλωση για το ασφαλιστικό, στην οποία παραστεί εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Το Συντονιστικό Σωματείων και Εργαζομένων στις Κυκλάδες και το ΠΑΜΕ έκαναν τη δική τους πορεία διαμαρτυρίας, ενώ σημειώνεται ότι μέχρι τις 3 το μεσημέρι το κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου παρέμενε υπό κατάληψη από μέλη του ΠΑΜΕ.

Ειδήσεις: Κυκλάδες

(Visited 7 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*