Μήνυμα Δημάρχου Αμοργού για τους Ήρωες της Κίναρου

Άκης Αξαόπουλος
12/02/2021 10:18
 
 
 

 

«Η 11η Φεβρουαρίου 2016 είναι χαραγμένη με ηρωισμό για την Αμοργό, για το Αιγαίο, για την Ελλάδα μας. Τρεις γενναίοι Αξιωματικοί του Πολεμικού μας Ναυτικού έπεσαν υπέρ πίστεως και πατρίδας.

Ο Υποπλοίαρχος Κωνσταντίνος Πανανάς, ο Υποπλοίαρχος Αναστάσιος Τουλίτσης και ο Ανθυπασπιστής Ελευθέριο Ευαγγέλου, έχασαν τη ζωή τους, όταν το ελικόπτερο τους συνετρίβη στη νήσο Κίναρο, σε αυτή την ακριτική Αμοργιανή γη, κατά την διάρκεια νυχτερινής άσκησης και μπήκαν στο πάνθεο των ηρώων.

Πέρασαν στην αιωνιότητα, έγιναν χρυσή σελίδα στην ιστορία τους Έθνους μας και της ιδιαίτερης πατρίδας μας, υπερασπιζόμενοι την ακεραιότητα και την ασφάλεια μας. Καθημερινά προσευχόμαστε για την ανάπαυσή τους και θα τιμούμε πάντα τη μνήμη τους.

Η Κίναρος αποτελεί τόπο με ισχυρό συμβολισμό και αξία για τη ζωή. Είναι η καθημερινή μάχη στην άκρη του Αιγαίου. Είναι η γαλανόλευκη που κυματίζει στον ιστό της καρδιάς μας. Είναι η Ελλάδα μας!

Η κυρία Ειρήνη, μοναδική κάτοικος της Κίναρου, παραμένει σύμβολο πατριωτισμού και φάρος αυταπάρνησης. Είναι χρέος μας να μην νιώθει ποτέ μόνη και απροστάτευτη. Καθήκον μας να νιώθουμε μαζί της κάθε ημέρα, υπερήφανοι!

Δήμαρχος Αμοργού

Ελευθέριος Καραΐσκος

(Visited 39 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*