Ανέτοιμα τα εμβολιαστικά κέντρα στις Κυκλάδες – Ηλικιωμένοι και γιατροί πρέπει να ταξιδέψουν για να εμβολιαστούν

Newsroom
15/01/2021 12:27
 
 
 

 

Τα προβλήματα που έχουν προκύψει σχετικά με τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού στους πολίτες των Κυκλάδων επισημαίνει με ανακοίνωση του ο Ιατρικός Σύλλογος του νομού.

«Τα εμβολιαστικά κέντρα των νησιών μας δεν είναι έτοιμα να δεχθούν τους προγραμματισμένους εμβολιασμούς και τα νησιά μας παραμένουν εκτός του προγράμματος εμβολιασμού» επισημαίνει ο Σύλλογος που με παρεμβάσεις του προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει τους υπεύθυνους.

Μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι ηλικιωμένοι με χρόνιες παθήσεις και αρκετοί με αδυναμία μετακίνησης, καλούνται να απομακρυνθούν από τις εστίες τους και να επωμιστούν το κόστος της μετακίνησης τους, σε προορισμούς που δεν έχουν δυνατότητα ούτε καν της αυθημερόν επιστροφής στον τόπο τους και στο νησί τους.

Επίσης, οι ιδιώτες ιατροί δεν μπορούν να κλείσουν ραντεβού για να εμβολιαστούν, καθώς το σύστημα δεν τους συμπεριλαμβάνει στις ομάδες εμβολιασμού. Ακόμα και όταν αυτοί καταφέρουν να κλείσουν το ραντεβού, θα πρέπει να μεταβούν σε κάποιο άλλο νησί καθώς τα εμβολιαστικά κέντρα δεν λειτουργούν.

Αναλυτικά ο Ιατρικός Σύλλογος Κυκλάδων αναφέρει:

Αγαπητοί μας συμπολίτες,

Προσπαθούμε εδώ και μέρες με παρεμβάσεις μέσω επιστολών να ευαισθητοποιήσουμε τους υπευθύνους για την κατάσταση στο πρόγραμμα του εμβολισμού στις Κυκλάδες.

Τα εμβολιαστικά κέντρα των νησιών μας δεν είναι ακόμη έτοιμα να δεχτούν τους προγραμματισμένους εμβολιασμούς και τα νησιά μας παραμένουν εκτός του προγράμματος εμβολιασμού.

Οι ηλικιωμένοι συμπολίτες, με χρόνιες παθήσεις και αρκετοί με αδυναμία μετακίνησης, καλούνται να απομακρυνθούν από τις εστίες τους και να επωμιστούν το κόστος της μετακίνησης τους, σε προορισμούς που δεν έχουν δυνατότητα ούτε καν της αυθημερόν επιστροφής στον τόπο τους και στο νησί τους με ότι συνεπάγεται αυτό.

Το υγειονομικό προσωπικό των δημοσίων δομών Π.Φ.Υ., λόγω της αδυναμίας των εμβολιαστικών κέντρων, καλούνται να ταξιδέψουν στα απομακρυσμένα νησιά που διαθέτουν εμβολιαστικά κέντρα σε ετοιμότητα προκειμένου να εμβολιαστούν, αφήνοντας τις ήδη υποστελεχωμένες δομές ακόμα πιο αδύναμες εν μέσω πανδημίας.

Οι ιδιώτες ιατροί δεν μπορούν να κλείσουν ραντεβού για να εμβολιαστούν, καθώς το σύστημα δεν τους συμπεριλαμβάνει στις ομάδες εμβολιασμού. Ακόμα και όταν αυτοί καταφέρουν να κλείσουν το ραντεβού, θα πρέπει να μεταβούν σε κάποιο άλλο νησί καθώς όπως σας αναφέραμε τα εμβολιαστικά κέντρα δεν λειτουργούν.

Εν μέσω πανδημίας και διανύοντας την δύσκολή για τις Κυκλάδες χειμερινή περίοδο, ζητούμε σε κάθε τόνο και προς κάθε κατεύθυνση να θωρακιστούν οι Κυκλάδες. Οι Κυκλάδες μας που για ακόμα μια φορά «πληρώνουν» την νησιωτικότητα.

Καλή δύναμη σε όλους μας! Να προσέχετε! Μείνετε Υγιείς!

(Visited 276 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*