Άνοιξε το σφαγείο Άνδρου

admin
12/01/2016 18:20
 
 
 

Κανονικά λειτουργεί από σήμερα το σφαγείο της Άνδρου στο οποίο χορήγησε άδεια ο αντιπεριφερειάρχης Φιλήμων Τζαννετίδης.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση του αντιπεριφερειάρχη, χορηγήθηκε άδεια σφαγειοτεχνικής εγκατάστασης τριών γραμμών (βοοειδή, χοίροι, μικρά μηρυκαστικά) στο δημοτικό σφαγείο Άνδρου που βρίσκεται στην περιοχή Ξηρόκαμπος Γαυρίου. 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του κ. Τζαννετίδη για το θέμα αναφέρει: Τον Σεπτέμβριο του 2014 η νέα Περιφερειακή Αρχή παρέλαβε κλειστά τα περισσότερα σφαγεία των Κυκλάδων. Η συνεχής προσπάθεια της Περιφερειακής Αρχής για εκσυγχρονισμό και λειτουργία των σφαγειοτεχνικών υποδομών, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής και της Ελληνικής Νομοθεσίας, καθώς επίσης και η αγαστή συνεργασία της Περιφέρειας με τους Δήμους οδήγησε στη σημερινή λειτουργία όλων των υφιστάμενων σφαγείων. Η αδιάκοπη λειτουργία τους διασφαλίζεται είτε με παρατάσεις, που δίνονται από την Περιφερειακή Αρχή, εφόσον οι Δήμοι αποδεικνύουν την πρόοδο των εργασιών, είτε με την ολοκλήρωση των διαδικασιών που απαιτούνται για την πλήρη αδειοδότηση και νομιμοποίησή τους.

Μετά τη Νάξο, την Τήνο και τη Μύκονο, σειρά έχει η Άνδρος, το σφαγείο της οποίας λειτουργεί πλέον από σήμερα όπως απαιτούν οι διεθνείς προδιαγραφές τεχνικών υποδομών, ενώ πολύ κοντά στη διαδικασία έναρξης αδειοδότησης βρίσκονται τα σφαγεία στα νησιά Κέα, Αμοργός, Κύθνος και Σίφνος, αφού ολοκληρώσουν το φυσικό αντικείμενο του έργου των σφαγειοτεχνικών εγκαταστάσεων.

ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΦΑΓΕΙΟΥ ΑΝΔΡΟΥ

(φώτο: androsportal)

(Visited 117 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*