Ηλεκτροφωτισμός γηπέδων Τήνου και Κύθνου, από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Newsroom
28/11/2020 20:23
 
 
 

 

Tη σύναψη δύο Διαβαθμιδικών Συμβάσεων μεταξύ της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και των Δήμων Τήνου και Κύθνου για την υλοποίηση των έργων «Ηλεκτροφωτισμός γηπέδου ποδοσφαίρου Τήνου» και «Ηλεκτροφωτισμός γηπέδου ποδοσφαίρου Κύθνου», αντίστοιχα (συνολικού προϋπολογισμού 67.300,00 ευρώ έκαστο) ενέκρινε χθες η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας, η οποία συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου.

Το αντικείμενο των δύο Διαβαθμιδικών Συμβάσεων αφορά στην ανάληψη – από την Περιφέρεια – της αρμοδιότητας εκτέλεσης των αντίστοιχων έργων, δηλαδή εκπόνηση μελέτης, αδειοδότηση, δημοπράτηση, υπογραφή σύμβασης και παράδοση σε λειτουργία στον οικείο Δήμο.

Η Περιφέρεια, εκτός από φορέας υλοποίησης είναι και φορέας χρηματοδότησης. Τα δύο έργα θα χρηματοδοτηθούν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας, από τον κωδικό «Συντηρήσεις Επισκευές χώρων αθλοπαιδιών και αθλητικών εγκαταστάσεων νησιών Π.Ε. Κυκλάδων».

Η αρμοδιότητα συντήρησης και διαχείρισης των αθλητικών εγκαταστάσεων παραμένει στους Δήμους Τήνου και Κύθνου.

Σκοπός των Διαβαθμιδικών Συμβάσεων είναι η δημιουργία ολοκληρωμένων χώρων αθλοπαιδιών, με δυνατότητα διεξαγωγής αγώνων και κατά τις νυχτερινές ώρες, μετά και την τοποθέτηση 6 πυλώνων ηλεκτροφωτισμού με φωτιστικά σώματα LED.
Οι δύο Διαβαθμιδικές Συμβάσεις ισχύουν από την ημέρα της υπογραφής τους από τα συμβαλλόμενα μέρη και έχουν χρονική διάρκεια δώδεκα μήνες με δυνατότητα παράτασης.

Στην ίδια συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή προέβη στην έγκριση των όρων δημοπράτησης των δύο έργων.

Ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης δήλωσε σχετικά: «Με την τοποθέτηση και των πυλώνων ηλεκτροφωτισμού θα παραδώσουμε στη νεολαία της Τήνου και της Κύθνου δύο σύγχρονα αθλητικά “στολίδια”, τα οποία θα προσφέρουν διέξοδο στους νέους των νησιών μας για ενασχόληση με τον αθλητισμό και κοινωνικοποίηση. Υλοποιούμε τη δέσμευσή μας απέναντι στην αθλητική κοινότητα των νησιών και αποδεικνύουμε καθημερινά έμπρακτα ότι είμαστε η Περιφερειακή Αρχή που δίνει απαντήσεις στα προβλήματα με έργα».

Σε κοινή δήλωσή τους, η Έπαρχος Τήνου και Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κα Αναστασία Δεληγιάννη – Άσπρου και ο Έπαρχος Κέας – Κύθνου κ. Γιάννης Ευαγγέλου αναφέρουν: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο και στο Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργο Λεονταρίτη, που τήρησαν τη δέσμευσή τους για τον άμεσο ηλεκτροφωτισμό των αθλητικών εγκαταστάσεών μας οι οποίες πρόσφατα ανακατασκευάστηκαν από την Περιφέρεια με την τοποθέτηση χλοοτάπητα νέας γενιάς.
Ο αθλητισμός στα νησιά μας μπαίνει σε νέα τροχιά».

(Visited 90 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*