Κυκλάδες: 70 κρούσματα κορωνοϊού το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοέμβρη – Κατακόρυφη πτώση στη Νάξο (Δείτε τα κρούσματα ανά νησί)

Newsroom
16/11/2020 01:22
 
 
 

 

70 κρούσματα κορωνοϊού μετρούν οι Κυκλάδες το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοέμβρη, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της γεωγραφικής κατανομής των κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ.

Πολλά νησιά που είχαν ελάχιστα κρούσματα τον Οκτώβριο δείχνουν μια ήπια αυξητική τάση το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοέμβρη, όπως η Σύρος, ενώ άλλα, όπως η Νάξος δείχνουν κατακόρυφη πτώση.

Στη Νάξο, που τον Οκτώβριο καταγράφηκαν 43 κρούσματα κορωνοϊού, (τα περισσότερα από τα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων), φαίνεται ότι πλέον δεν υπάρχει επιδημιολογική έξαρση της Covid-19 αφού καταγράφονται μόλις 8 κρούσματα το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοέμβρη κι αυτά από την 1η έως τις 6 Νοεμβρίου.

Τις τελευταίες 9 ημέρες (δηλαδή από τις 6 Νοεμβρίου μέχρι και σήμερα) δεν έχει ανακοινωθεί κανένα νέο κρούσμα κορωνοϊού στο νησί, κάτι που σημαίνει ότι μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρήθηκε τον Οκτώβριο, οι πολίτες συμμορφώθηκαν πλήρως με τα μέτρα προφύλαξης και αποφυγής διασποράς της νόσου και επέδειξαν ατομική ευθύνη και υπευθυνότητα.

Στη Σύρο ολόκληρο τον Οκτώβριο ανακοινώθηκαν 5 κρούσματα κορωνοϊού ενώ το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοέμβρη παρατηρείται μια ήπια αυξητική τάση αφού μέχρι σήμερα έχουν ανακοινωθεί ήδη 11 κρούσματα.

Μικρή αυξητική τάση παρατηρούμε επίσης και στα νησιά της ΠΕ Θήρας, Μυκόνου, Πάρου, Τήνου και Άνδρου.

Συγκεκριμένα τα κρούσματα κορωνοϊού που επίσημα έχει ανακοινώσει ο ΕΟΔΥ ανά νησί τις πρώτες 15 μέρες του Νοέμβρη είναι:

ΠΕ Θήρας: 18 (ολόκληρο τον Οκτώβριο: 26)
Σύρος: 11 (ολόκληρο τον Οκτώβριο: 5)
Μύκονος: 9 (ολόκληρο τον Οκτώβριο: 10)
ΠΕ Νάξου: 8 (ολόκληρο τον Οκτώβριο: 43)
ΠΕ Πάρου: 6 (ολόκληρο τον Οκτώβριο: 1)
Τήνος: 6 (ολόκληρο τον Οκτώβριο: 3)
Άνδρος: 4 (ολόκληρο τον Οκτώβριο: 1)
ΠΕ Κέας-Κύθνου: 4 (ολόκληρο τον Οκτώβριο: 13)
ΠΕ Μήλου: 4 (ολόκληρο τον Οκτώβριο: 3)

(Visited 5.953 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*