Νάξος – Σύρος – Μήλος: Δείτε τα καταστήματα που κάνουν διανομή προϊόντων στο σπίτι

σούπερ μάρκετ
Newsroom
12/11/2020 12:09
 
 
 

 

Σε μέρες καραντίνας ξανά και καλό είναι να αποφεύγονται οι μετακινήσεις των πολιτών ακόμα και στα καταστήματα για την αγορά των αγαθών πρώτης ανάγκης.

Πολλά καταστήματα στα νησιά έχουν ήδη δηλώσει ότι δέχονται παραγγελίες εξ αποστάσεως και μπορούν να παραδίδουν τα αγαθά στο σπίτι.

H πρωτοβουλία αυτή έχει σκοπό να συμβάλλει στην διευκόλυνση των καταναλωτών και έμμεσα και στον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού με την μείωση που μπορεί να επέλθει από τη μη μετακίνηση κατοίκων των νησιών για την προμήθεια βασικών ειδών και υπηρεσιών.

Στο πλαίσια των αναγκών αυτών, η Διεύθυνση Ανάπτυξης και το Τμήμα Εμπορίου Κυκλάδων, κατόπιν σχετικής έρευνας, συγκέντρωσε σε πρώτη φάση και ανακοινώνει στοιχεία επιχειρήσεων λιανικής πώλησης τροφίμων (Υπεραγορές Τροφίμων, Οπωροπωλεία, Ιχθυοπωλεία, Κρεοπωλεία κ.α.) για τα νησιά της Σύρου της Νάξου και της Μήλου που δέχονται παραγγελίες εξ αποστάσεως και παραδίδουν τα αγαθά αυτά στο σπίτι.

Δείτε τις λίστες με όλα τα καταστήματα:

Νάξος

Σύρος

Super Market

Κρεοπωλεία

Ιχθυοπωλεία

Οπωροπωλεία

Μήλος

Super Market Μήλου

Συμπλήρωση Λίστας

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Διεύθυνση Ανάπτυξης και το Τμήμα Εμπορίου Κυκλάδων, η λίστα αυτή θα συμπληρώνεται δυναμικά και για άλλα νησιά και για άλλα καταστήματα που ενδιαφέρονται και επιτρέπεται να ενταχθούν σε αυτήν σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Παρακαλούνται όποιες επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται (στα προαναφερόμενα ή και σε άλλα νησιά των Κυκλάδων) σε αυτούς τους τομείς οι οποίοι δεν αναφέρονται, αλλά επιθυμούν να αναγράφονται στην παρούσα Λίστα, να επικοινωνούν στα τηλέφωνα ή και στα e-mail της Υπηρεσίας Ανάπτυξης και του Τμήματος Εμπορίου Κυκλάδων, προκειμένου να ενημερώνονται τα στοιχεία.

Ομοίως αν κάποια επιχείρηση επιθυμεί να τροποποιήσει τις αναγραφόμενες πληροφορίες να επικοινωνεί με τους ίδιους τρόπους με τις παραπάνω υπηρεσίες.

Οποιαδήποτε σχετιζόμενη επιχείρηση παρατηρεί ή αντιμετωπίζει ελλείψεις αγαθών – προϊόντων, στην εφοδιαστική αλυσίδα, παρακαλείται να ενημερώνει άμεσα ώστε να προωθούνται τα στοιχεία στο Εποπτεύων Υπουργείο.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τηλέφωνο : 2281088742
e-mail : dak@1730.syzefxis.gov | daktemk@1730.syzefxis.gov.gr | kostasmourselas@1730.syzefxis.gov.gr

Για την υποβοήθηση σας παρακαλούμε συμπληρώνετε τα πεδία από την επισυναπτόμενη φόρμα και αποστέλλετε την, στην Υπηρεσία.

Για την λήψη της φόρμας: ΕΔΩ

Τα καταστήματα τροφίμων (super market) απαγορεύεται να πωλούν, με εξαίρεση το ηλεκτρονικό εμπόριο, τα προϊόντα υπό τους κατωτέρω Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριοτήτων:

α) Λιανικό εμπόριο ηλεκτρονικών υπολογιστών, περιφερειακών μονάδων υπολογιστών και λογισμικού σε εξειδικευμένα καταστήματα/ΚΑΔ 47.41,
β) λιανικό εμπόριο τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού σε εξειδικευμένα καταστήματα/ΚΑΔ 47.42, γ) λιανικό εμπόριο εξοπλισμού ήχου και εικόνας σε εξειδικευμένα καταστήματα/ΚΑΔ 47.43
δ) λιανικό εμπόριο κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων σε εξειδικευμένα καταστήματα/ΚΑΔ 47.51,
ε) λιανικό εμπόριο χαλιών, κιλιμιών και επενδύσεων δαπέδου και τοίχου σε εξειδικευμένα καταστήματα/ΚΑΔ 47.53,
στ) λιανικό εμπόριοηλεκτρικών οικιακών συσκευών σε εξειδικευμένα καταστήματα/ΚΑΔ 47.54, ζ) λιανικό εμπόριο επίπλων, φωτιστικών και άλλων ειδών οικιακής χρήσης σε εξειδικευμένα καταστήματα, εξαιρουμένων των ανταλλακτικών (π.χ. λαμπτήρες), του λιανικού εμπορίου σαρώθρων για οικιακή καθαριότητα (ΚΑΔ 47.59.58.35), καθώς και του λιανικού εμπορίου σκουπών και βουρτσών για την οικιακή καθαριότητα (ΚΑΔ 47.59.58.37)/ΚΑΔ 47.59,
η) λιανικό εμπόριο βιβλίων σε εξειδικευμένα καταστήματα/ΚΑΔ 47.61,
θ) λιανικό εμπόριο παιχνιδιών κάθε είδους σε εξειδικευμένα καταστήματα/ΚΑΔ 47.65,
ι) λιανικό εμπόριο ενδυμάτων σε εξειδικευμένα καταστήματα, με εξαίρεση τα καλσόν (ΚΑΔ 47.71.71.43)/ΚΑΔ 47.71
και ια) λιανικό εμπόριο υποδημάτων και δερμάτινων ειδών σε εξειδικευμένα καταστήματα/ΚΑΔ 47.72.

Τονίζεται ότι ειδικά για τα καταστήματα τροφίμων προβλέπονται σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 (βλ ΚΥΑ Αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ.: 71342/06-11-2020 ΦΕΚ Β 4899 / 06-11-2020 ) τα παρακάτω:

– Τέσσερα άτομα έως 100 τ.μ και ένα άτομο επιπλέον για κάθε 10 τ.μ
– Απόσταση ενάμιση 1,5 μέτρων μεταξύ των ατόμων
– Ειδική απολύμανση σε τροχήλατα και μη καρότσια /καλάθια όπου υφίστανται
– Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική

• Από την υποχρέωση χρήσης μάσκας εξαιρούνται:

α) τα άτομα για τα οποία η χρήση μάσκας δεν ενδείκνυται για ιατρικούς λόγους που αποδεικνύονται με τα κατάλληλα έγγραφα, όπως λόγω αναπνευστικών προβλημάτων και

β) τα παιδιά ηλικίας κάτω των τεσσάρων (4) ετών.

(Visited 1.408 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*