Διαδικτυακός Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός 2020 «ΘηλάΖΩ… Είμαι ασφαλής»

Newsroom
04/11/2020 12:23
 
 
 

Μέσω μιας διαδικτυακής εκδήλωσης η Ομάδα Εθελοντών Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Κυκλάδων συμμετείχε στον 11ο Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό και στον εορτασμό της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, τον οποίο διοργάνωσε το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού.

Οι φετινές πρωτόγνωρες και δυσμενείς συνθήκες, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, τροποποίησαν την μορφή της εκδήλωσης, η οποία ωστόσο πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Κυριακή 1η Νοεμβρίου. Σε αυτήν, κατάφεραν να «συναντηθούν» για πρώτη φορά όλες οι Κυκλάδες μαζί, καθώς πήραν μέρος μέλη που κατοικούν σε διαφορετικά νησιά. Οι συμμετέχουσες κατάφεραν και γνωρίστηκαν μεταξύ τους, μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους και συμβούλεψαν με τη σειρά τους, νέες μητέρες.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και τώρα στη διοργάνωση δεν συμμετείχαν εταιρείες, όμιλοι και δημόσιοι φορείς. Παρόλο, όμως, που δεν συνηθίζεται η εκδήλωση του Πανελλαδικού Ταυτόχρονου Δημόσιου Θηλασμού, να έχει τη μορφή ενημέρωσης μέσα από ομιλίες, αυτή τη χρονιά έγινε μία εξαίρεση, με μία μικρή παρουσίαση με θέμα «Covid-19, Εγκυμοσύνη & Θηλασμός» (την οποία επιμελήθηκε το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Θηλασμού και Μητρότητας σε συνεργασία με την ομάδα Κυκλάδων).

Μέσα από έγκυρες πηγές παρουσιάστηκαν τα πρωτόκολλα που πρέπει να τηρηθούν σε περίπτωση που μία έγκυος ή/και θηλάζουσα γυναίκα νοσήσει από τον ιό.

Οι διοργανώτριες και διαχειρίστριες της Ομάδας Εθελοντών Υποστήριξης Θηλασμού και Μητρότητας Κυκλάδων ευχαρίστησαν από καρδιάς όλες όσες συμμετείχαν, τονίζοντας ότι η έλλειψη της δια ζώσης επαφής ήταν ιδιαίτερα αισθητή.

«Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτή η διαφορετική εκδήλωση, ήταν ευχάριστη για όλες όσες συμμετείχαν και ζητάμε συγνώμη για τις πιθανές αστοχίες και δυσκολίες που προέκυψαν. Και του χρόνου, με υγεία!» κατέληξε η Ομάδα σε ανακοίνωση της.

(Visited 114 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*