Πρασίνισε η Αμοργός – Κατέβηκε στο επίπεδο 1 του υγειονομικού χάρτη

Άκης Αξαόπουλος
27/10/2020 22:39
 
 
 

 

Αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού καταγράφηκαν την Τρίτη στη χώρα, καθώς ανακοινώθηκαν 1.259 νέα περιστατικά σε 24 ώρες.

Στο πλαίσιο αυτό, υπάρχουν περιοχές της χώρας που ανεβαίνουν επίπεδο συναγερμού όπως η Νάξος που έγινε πλέον πορτοκαλί στο επίπεδο 3.

Ωστόσο, υπάρχει και μια περιοχή της χώρας που αλλάζει χρώμα και γίνεται «πράσινη». Πρόκειται για την Αμοργό η οποία πλέον θα “μετράει” τα δικά της κρούσματα κορωνοϊού εάν αυτά ποτέ υπάρξουν και δεν θα …αλλάζει χρώματα σύμφωνα με τη Νάξο με την οποία βρίσκεται στην ίδια Περιφερειακή ενότητα.

Όπως είχε προαναγγελθεί, στις 24 Οκτωβρίου από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, από την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου τα κρούσματα στα νησιά πλέον δε θα ανακοινώνονται ανά Περιφερειακή ενότητα, αλλά ανά νησί, κάτι που είναι δίκαιο να συμβεί ώστε “καθαρές” περιοχές να μην “παρασύρονται” στο χάρτη από κάποιο άλλο νησί της ίδιας Περιφερειακής Ενότητας που παρουσιάζει μεγαλύτερο επιδημιολογικό φορτίο.

Πρώτη λοιπόν η Αμοργός, “αποσυνδέθηκε” από τη Νάξο και πρασίνισε στο χάρτη. Το ίδιο θα συμβεί και με την περίπτωση Κέας-Κύθνου αλλά και άλλα νησιά (από την ΠΕ Θήρας και την ΠΕ Νάξου) που ανεβαίνουν επίπεδο στον Υγειονομικό χάρτη χωρίς να έχουν κρούσματα.

“Η Αμοργός λόγω παντελούς έλλειψης κρουσμάτων, κατεβαίνει στο πρώτο, πράσινο επίπεδο, από το επίπεδο 2 που βρισκόταν”, είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

(Visited 178 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*