Μήνυμα δημάρχου Αμοργού για την 28η Οκτωβρίου

Άκης Αξαόπουλος
27/10/2020 17:32
 
 
 

 

Η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 είναι ημέρα μνήμης, τιμής και υπερηφάνειας. Έχει ιδιαίτερη αξία για την Ελλάδα, υπενθυμίζοντας την αντίσταση της πατρίδας μας ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό και τους αγώνες των λαών για την δημοκρατία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Από αυτήν την ηρωική πράξη ας αντλήσουμε όλοι μας δύναμη, αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία για το μέλλον. Το έπος του ΄40 και της Εθνικής Αντίστασης μας δείχνουν τι μπορεί να πετύχει ο Ελληνισμός όταν είναι ενωμένος. Σήμερα και εμείς καλούμαστε να ξεπεράσουμε ενωμένοι τα εμπόδια και τις δυσκολίες σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για την πατρίδα μας.

Τα μέτρα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού επιβάλλουν έναν λιτό και ασφαλή εορτασμό. Η ματαίωση των παρελάσεων δεν απαξιώνει και μειώνει τις οφειλόμενες τιμές στους αγωνιστές, ήρωες της Εποποιίας του 1940. Οφείλουμε να τιμούμε τη μνήμη των ηρώων καθημερινά με τις πράξεις μας. Ως ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής καλώ τους πολίτες της Αμοργού να αναρτήσουν την Ελληνική σημαία στις οικίες τους.

Όλοι μαζί με πνεύμα συνεργασίας, ομοψυχίας και αλληλεγγύης θα δώσουμε τους δικούς μας αγώνες για ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.

Χρόνια Πολλά με υγεία!

(Visited 74 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*