Τον «δικό» μας Μπάμπη Κουλούρα βράβευσαν οι Παλαιστίνιοι

admin
11/12/2015 1:45
  •  
  •  
  •  

Τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Μανώλη Γλέζο, αλλά και τον «δικό» μας Μπάμπη Κουλούρα τίμησαν οι Παλαιστίνιοι για τη σταθερή υποστήριξη τους στους δίκαιους αγώνες του Παλαιστινιακού λαού.

Οι τιμητικές διακρίσεις απονεμήθηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για τη Διεθνή Ημέρα Αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό λαό, που διοργάνωσε (όπως κάθε χρόνο) η Πρεσβεία της Παλαιστίνης στην Αθήνα και οι φίλοι του Παλαιστινιακού λαού. Ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Μανώλης Γλέζος ανακηρύχθηκαν επίτιμοι πολίτες της Παλαιστίνης, με απόφαση του ίδιου του προέδρου Μαχμούτ Αμπάς, ενώ στον Μπάμπη Κουλούρα απονεμήθηκε από τον πρέσβη το μετάλλιο τιμής των Παλαιστινίων, που από τη μια πλευρά φέρει την ιστορική στιγμή της ύψωσης της Παλαιστινιακής σημαίας στον ΟΗΕ στις 30 Σεπτεμβρίου 2015 και από την άλλη την υπογραφή του Μαχμούτ Αμπάς.

Για την αναγκαιότητα ύπαρξης ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους μίλησε ο κ. Γλέζος, δηλώνοντας ότι θα αναλωθεί μέχρι το τέλος της ζωής του γι’ αυτή την υπόθεση, ενώ κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση ν’ αναγνωρίσει και επίσημα την Παλαιστίνη, κάτι που δεν έχει κάνει μέχρι σήμερα και επιμερίσθηκε και το δικό του μερίδιο ευθύνης γι’ αυτό.

Ο εκπρόσωπος του Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος δεν παρέστη για λόγους υγείας, διάβασε μήνυμα του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη και αντιστασιακού, όπου διατύπωνε την αγωνία του για τη στερέωση της Ειρήνης στη Μέση Ανατολή και τη σταθερή του αγωνιστική θέση στα δίκαια των Παλαιστινίων.  

 

Από την πλευρά του, συγκινημένος, ο Μπάμπης Κουλούρας είπε ότι αισθάνεται υπερηφάνεια και ταυτόχρονα συγκίνηση γιατί τιμάται από τον υπερήφανο Παλαιστινιακό Λαό, αλλά και δέος γιατί τιμάται την ίδια μέρα με τους δύο εμβληματικούς γίγαντες της πατρίδας μας. Δήλωσε δε, ότι με τις ταπεινές του δυνάμεις θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των Παλαιστινίων και όλων των λαών που αγωνίζονται για την ελευθερία και την εθνική τους κυριαρχία.  

 

«Θέλουμε ένα αληθινά ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος»

Ο πρέσβης της Παλαιστινιακής Αρχής στην Ελλάδα Μαρουάν Εμίλ Τουμπάσι, στην κεντρική του ομιλία, μίλησε για την αγωνία των Παλαιστινίων για ένα αληθινά ανεξάρτητο, κυρίαρχο Παλαιστινιακό κράτος που θα πορεύεται και θα ευημερεί με ειρήνη και αξιοπρέπεια και θα έχει σχέσεις καλής γειτονίας και συνεργασίας με τους Ισραηλινούς και με όλες τις χώρες της γης.

Αναφέρθηκε στις σχέσεις με την Ελλάδα και ευχαρίστησε τους Έλληνες για την υποστήριξή τους προς τον Παλαιστινιακό λαό, τονίζοντας ότι αυτές θα ενδυναμωθούν περαιτέρω με την επίσκεψη του κ. Τσίπρα στην Παλαιστίνη και με την επικείμενη επίσκεψη του Προέδρου της Παλαιστίνης Μαχμούτ Αμπάς στην Αθήνα στο τέλος του μήνα.

Στην εκδήλωση την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος στον χαιρετισμό του μετέφερε την υποστήριξη της Κυβέρνησης στην εδραίωση των κυριαρχικών δικαιωμάτων των Παλαιστινίων.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τη φιλαρμονική του Δήμου Αγίας Παρασκευής, Παλαιστίνους μουσικούς και τραγουδιστές και παραδοσιακούς χορούς από νέους Παλαιστίνιους. Προβλήθηκε επίσης το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ «5 Σπασμένες Κάμερες» του Εμάν Μπουρντάτ.

 

Μεταξύ των εκατοντάδων θεατών παραβρέθηκαν ο Αρχιεπίσκοπος των Καθολικών της Αθήνας Σεβασμιότατος π. Σεβαστιανός Ροσσολάτος, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Σύρου Αρχιμανδρίτης π. Μελέτιος Ζαχαρόπουλος, οι Κυκλαδίτες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος και Αντώνης Συρίγος, καθώς και ο Αντώνης Μαρκόπουλος, από το ΚΚΕ ο Γιώργος Λαμπρούλης και ο γραμματέας της ΚΝΕ Νίκος Αμπατιέλος, από τη ΝΔ η πολιτευτής Κυκλάδων Κατερίνα Μονογυιού, από τη ΛΑ.Ε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο Κώστας Ήσυχος και ο Πέτρος Παπακωνσταντίνου.  

Ο Παλαιστίνιος Πρέσβης εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφθεί εθιμοτυπικά τη Σύρο στις αρχές του 2016, αναγνωρίζοντας και εκτιμώντας την εκπεφρασμένη αλληλεγγύη των Συριανών, οι οποίοι στους δύο τηλεμαραθωνίους της ΑΙΓΑΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ κατά τον αποκλεισμό της Γάζας, ανταποκρίθηκαν γενναιόδωρα στη συγκέντρωση χρημάτων για αγορά φαρμάκων και στην προσφορά παιχνιδιών για τα παιδιά της Παλαιστίνης.

Η εκδήλωση για τη Διεθνή Ημέρα Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη, που έγινε στις 4 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, θα μεταδοθεί από την ΑΙΓΑΙΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, ενώ το τραγούδι του Μπάμπη Κουλούρα «Επί Γης Ειρήνη» που είναι αφιερωμένο στην Παλαιστίνη υπάρχει στο ΥouΤube.

Ειδήσεις: Κυκλάδες

(Visited 19 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.