Ανά νησί και όχι ανά Περιφερειακή Ενότητα από την Τετάρτη το επίπεδο συναγερμού

Newsroom
24/10/2020 02:29
 
 
 

 

Μια «αδικία» σε βάρος νησιών που ανήκουν σε Περιφερειακές Ενότητες με επίπεδο συναγερμού 2, 3 ή και 4 χωρίς να έχουν κανένα ή ελάχιστα κρούσματα κορωνοϊού, διορθώνει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως ανέφερε κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων την Παρασκευή το βράδυ ο κ. Χαρδαλιάς, πλέον οι αποφάσεις για το επίπεδο συναγερμού των νησιών θα λαμβάνονται ανά νησί και όχι ανά περιφερειακή ενότητα.

«Σχετικά με το χάρτη, θα ήθελα επίσης να σας ενημερώσω ότι η Επιτροπή αποφάσισε για το επίπεδο συναγερμού και τα μέτρα που θα ισχύουν στα νησιωτικά συμπλέγματα, ότι από την επόμενη Τετάρτη οι σχετικές αποφάσεις δεν θα λαμβάνονται πλέον σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας αλλά σε επίπεδο νησιού, καθώς υπάρχουν περιπτώσεις που η επιδημιολογική εικόνα διαφοροποιείται σημαντικά από νησί σε νησί και άρα η επιβολή των ίδιων μέτρων σε όλους δεν είναι ούτε δίκαιη, ούτε ενδεδειγμένη» δήλωσε.

Για το θέμα πρόσφατα είχαν διαμαρτυρηθεί τόσο η δήμαρχος Κέας όσο και ο δήμαρχος Αμοργού.

Για παράδειγμα, το νησί της Κέας έχει καταταχθεί στο βαθμό επικινδυνότητας 3 (λόγω της ύπαρξης αυξημένων κρουσμάτων στην γειτονική Κύθνο), ενώ το νησί της Αμοργού κατατάχθηκε στο Επίπεδο 2 – Επιτήρηση, λόγω της Νάξου.

Από την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου λοιπόν ο χάρτης θα αλλάζει χρώματα ανά νησί και όχι ανά περιφερειακή ενότητα.

(Visited 1.773 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*