Ενημερωτική εκδήλωση για το Πρόγραμμα Ανάπτυξης της Παροναξίας

admin
08/12/2015 11:03
  •  
  •  
  •  

Επιτυχημένη ήταν η ενημερωτική εκδήλωση για το «Πρόγραμμα Ανάπτυξης με Πρωτοβουλία των Τοπικών Κοινοτήτων (CLLD) στην Παροναξία» που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αρχίλοχος» στην Παροικιά.

Στην εκδήλωση (η οποία αποτελούσε συνέχεια της ψήφισης από τα Δημοτικά Συμβούλια της Σύμπραξης των Δήμων Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, Πάρου και Αντιπάρου) παρέστησαν εκπρόσωποι φορέων από όλη την Πάρο και την Αντίπαρο που παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τις εισηγήσεις της Ομάδας Εργασίας της Σύμπραξης, η οποία εργάζεται από τον Αύγουστο 2015 και έχει καταρτίσει την αρχική πρόταση του προγράμματος. Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά κι Επενδυτικά Ταμεία (Ε.Δ.Ε.Τ). Η παρουσίαση αφορούσε επίσης τις κατευθύνσεις της στρατηγικής του προγράμματος και τις δυνατότητες που δημιουργούνται από τη διαδημοτική Σύμπραξη.

 

 

Δημιουργία Διαδημοτικού Δικτύου

Η παραπάνω πρωτοβουλία των τριών Δήμων της Σύμπραξης ξεκίνησε έγκαιρα, πριν την έγκριση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) και του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας (Ε.Π. Α Λ.Θ.) στα οποία εντάσσεται, ώστε να υπάρχει μεγάλη επάρκεια χρόνου για τη διαβούλευση και την προετοιμασία.

Για την αρτιότερη σχεδίαση και εφαρμογή του προγράμματος και την υλοποίηση άλλων αναπτυξιακών έργων και δράσεων, προβλέπεται η δημιουργία Διαδημοτικού Δικτύου με μορφή Μη Αστικής Κερδοσκοπικής Εταιρείας.

Από την πλευρά τους, οι δήμαρχοι Πάρου και Αντιπάρου ευχαριστήσαν θερμά όσους παρευρέθηκαν στην πρώτη ανοιχτή διαβούλευση και εξέφρασαν την πεποίθηση ότι η πρωτοβουλία αυτή θα έχει στήριξη από τους φορείς και θα συμβάλλει αποτελεσματικά στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και βιωσιμότητας των περιοχών μας.

 

Ειδήσεις: Κυκλάδες

 

 

 

 

(Visited 7 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.