Σύσκεψη για τα προβλήματα της Κέας

admin
19/11/2015 13:50
 
 
 

Η ολοκλήρωση της μελέτης του βιολογικού καθαρισμού, η αποκατάσταση ζημιών στο οδικό δίκτυο, η ολοκλήρωση των έργων του Δημοτικού Σχολείου (με κατασκευή γηπέδων βόλεϊ, μπάσκετ και 5x5), καθώς και του σφαγείου του νησιού, ήταν τα θέματα που κυριάρχησαν στη συνάντηση εργασίας που είχε ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης με τον δήμαρχο Κέας Γιάννη Ευαγγέλου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Ελευθέριος Καστρίσιος και η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Κυκλάδων Αδαμαντία Συμεοπούλου, που ενημέρωσαν τους παριστάμενους για την πορεία υλοποίησης και τον βαθμό ωρίμανσης των έργων που έχουν ενταχθεί σε διάφορα προγράμματα, αλλά και για τον σχεδιασμό του επόμενου διαστήματος.

Από την πλευρά του, ο κ. Λεονταρίτης επεσήμανε ότι προτεραιότητα της περιφερειακής αρχής είναι «η ουσιαστική συνεργασία με τους Πρωτοβάθμιους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με σκοπό τη δυναμική εξέλιξη του Νοτίου Αιγαίου με δημιουργικό και αναπτυξιακό χαρακτήρα». Στο πλαίσιο αυτό, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα αιτήματα του κ. Ευαγγέλου σχετικά με τη συνδρομή της Περιφέρειας στην κατασκευή δρόμου στην Καρθαία και στην αναγκαιότητα σήμανσης των μονοπατιών πολιτιστικού ενδιαφέροντος στις περιοχές Natura.

«Τα προβλήματα που υπάρχουν στο νησί της Κέας είναι ανάλογα με τα προβλήματα των υπόλοιπων νησιών, με τις ιδιαιτερότητες βεβαίως, αλλά και τα επιπλέον προβλήματα που διακρίνουν το κάθε ένα ξεχωριστά. Ως αιρετοί έχουμε κάθε ευθύνη παρέμβασης, ούτως ώστε να περιφρουρήσουμε τη μοναδικότητά τους, αναβαθμίζοντας τις υποδομές και βελτιώνοντας την καθημερινότητα της ποιότητας ζωής των κατοίκων τους. Με δεδομένη την καλή συνεργασία των τοπικών αρχών είμαι βέβαιος για την επίτευξη του κοινού μας στόχου» δήλωσε στη συνέχεια ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων.

Ειδήσεις: Κυκλάδες

 

 

 

 

(Visited 10 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*