Σύρος: Δρομολογήθηκαν εξελίξεις σε θέματα ανάπτυξης του νησιού

admin
19/11/2015 10:33
 
 
 

Φαίνεται πως έχει αρχίσει να παίρνει μπροστά η «ατμομηχανή» της ανάπτυξης της Σύρου, καθώς τις τελευταίες μέρες δρομολογήθηκαν εξελίξεις σε θέματα που είχαν παραπεμφθεί στις καλένδες.

Το πρώτο θέμα (που απασχολεί το νησί για περισσότερο από 10 χρόνια) είναι η αξιοποίηση του στρατοπέδου «Λοχαγού Ζαφείρη» και η οριστική παραχώρηση του στον δήμο Σύρου-Ερμούπολης, για την οποία πριν από λίγες μέρες βρέθηκαν στη Σύρο ο εκπρόσωπος του υπουργού Εθνικής Άμυνας Γιώργος Ζησιμάτος, ο γενικός δ/ντης του Ταμείου Εθνικής Άμυνας, υποστράτηγος Γιώργος Σταθιάς και υπηρεσιακά στελέχη του ΓΕΕΘΑ.

Η αντιπροσωπεία του υπουργείου είχε συναντήσεις εργασίας και τεχνικές συσκέψεις με αντιπροσωπεία του δήμου Σύρου-Ερμούπολης, με τις δύο πλευρές να εκφράζουν τη βούληση τους για επιτυχή κατάληξη των προσπαθειών τους, προς όφελος της τοπικής οικονομικής ανάπτυξης.

Άλλωστε, η αξιοποίηση της μεγάλης έκτασης του στρατοπέδου εντάσσεται στον στρατηγικό σχεδιασμό της νέας δημοτικής αρχής, που τους τελευταίους μήνες έχει επιδοθεί σε έναν «μαραθώνιο» επαφών τόσο με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όσο και με το ΤΕΘΑ.

Η οριστική απόφαση για το συγκεκριμένο θέμα κατά πάσα πιθανότητα θα ανακοινωθεί από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο που θα επισκεφθεί τη Σύρο για την γιορτή του πολιούχου της Ερμούπολης Αγ. Νικολάου.

Μετρήσεις στο λιμάνι της Ερμούπολης

Ένα ακόμη θέμα που έχει «απορροφήσει» ζωτική ενέργεια της νέας δημοτικής αρχής είναι και η καθιέρωση της Σύρου ως προορισμός κρουαζιέρας.

Στο πλαίσιο αυτό και μετά από επικοινωνία του δήμου με την Υδρογραφική Υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού, βρέθηκε στο λιμάνι της Ερμούπολης το Υ/Γ-ΩΚ ΣΤΡΑΒΩΝ, προκειμένου να πραγματοποιήσει πιστοποιημένες μετρήσεις των διαστάσεων και του βάθους του λιμένα Ερμούπολης με τη χρήση ψηφιακού εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας, ώστε να συμπεριληφθούν στον φάκελο που θα αποσταλεί σε όλες τις εταιρείες κρουαζιέρας.

«Το λιμάνι μας αναβαθμίζεται, αισθητικά και λειτουργικά, ενώ οι προδιαγραφές ασφαλείας του, πιστοποιούνται επισήμως προκειμένου από το 2016 να μπορεί να φιλοξενήσει μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια» έγραψε ο δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Ειδήσεις: Κυκλάδες

(Visited 31 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*