Στις Περιφέρειες το δικαίωμα βοσκής σε βοσκήσιμες γαίες

admin
17/11/2015 10:19
 
 
 

Στις οικείες Περιφέρειες παραχωρείται το δικαίωμα βοσκής σε βοσκήσιμες γαίες, με τους κτηνοτρόφους να καταβάλλουν τα μισθώματα στις Περιφέρειες και όχι στους δήμους, όπως γινόταν μέχρι σήμερα.

Η αλλαγή αυτή περιλαμβάνεται στο σχεδίου νόμου «Βοσκήσιμες γαίες Ελλάδας και άλλες διατάξεις» που κατατέθηκε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, με «παντελή απουσία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ βαθμού από τις σχετικές διαβουλεύσεις που προηγήθηκαν», όπως καταγγέλλει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Πατούλη, τα μισθώματα που καταβάλλονταν μέχρι σήμερα από τους κτηνοτρόφους αποτελούσαν σημαντικούς πόρους, ιδιαίτερα των μικρών περιφερειακών και ορεινών Δήμων, που στήριζαν έτσι την τοπική ανάπτυξη και την κτηνοτροφία. Για τον λόγο αυτό, το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ ζητά την επανεξέταση των σχετικών άρθρων του σχεδίου νόμου και την επιστροφή στο ισχύον καθεστώς.

«Σε κάθε περίπτωση» κατέληξε ο κ. Πατούλης, «εφόσον η Κυβέρνηση επιμείνει στις παραπάνω διατάξεις, οι Δήμοι είναι υποχρεωμένοι και θα αντιδράσουν δυναμικά στην ψήφιση του νομοσχεδίου».

Ειδήσεις: Νότιο Αιγαίο

(Visited 18 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*