Υπογραφή εργολαβικής σύμβασης για την κατασκευή αγωγού ύδρευσης στην Κύθνο

Newsroom
28/08/2020 11:02
  •  
  •  
  •  

Στην υπογραφής εργολαβικής σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου «Κατασκευή Αγωγού Ύδρευσης Νήσου Κύθνου», έναντι του ποσού των 521.327,57€ (χωρίς ΦΠΑ), προέβη ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας δημοπράτησης.

Το έργο – το οποίο αποσκοπεί στην κάλυψη των αναγκών ύδρευσης του οικισμού της Δρυοπίδας, δίνοντας λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα του νησιού – περιλαμβάνει την κατασκευή νέου υπόγειου δικτύου κλειστών αγωγών ύδρευσης (συνολικού μήκους περίπου 5.800 μέτρων), το οποίο ξεκινά από τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις αφαλάτωσης που βρίσκονται κοντά στον οικισμό του Μέριχα και καταλήγει στην υφιστάμενη δεξαμενή αποθήκευσης νερού στον οικισμό της Δρυοπίδας, καθώς και την κατασκευή των απαιτούμενων ενδιάμεσων αντλιοστασίων και την ηλεκτροδότησή τους.

Με απόφαση του Περιφερειάρχη έχει ενταχθεί στον Άξονα Προτεραιότητας «Ενίσχυση της περιφερειακής συνοχής» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020» και συγχρηματοδοτείται κατά 50% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και κατά 50% από εθνικούς πόρους, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Για την κατασκευή του έργου έχει υπογραφεί Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου Κύθνου.

Φορέας κατασκευής του έργου είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Κυκλάδων. Κύριος του έργου είναι ο Δήμος Κύθνου.

(φωτό αρχείου)

(Visited 52 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.