Στα χρώματα της Γαλλίας το δημαρχείο Μυκόνου

admin
14/11/2015 22:39
 
 
 

Το παράδειγμα εμβληματικών κτιρίων σε πολλές χώρες του κόσμου (μεταξύ αυτών και στην Ελλάδα) ακολούθησε το δημαρχείο Μυκόνου, το οποίο «ντύθηκε» στα χρώματα της γαλλικής σημαίας, στέλνοντας το μήνυμα συμπαράστασης του δήμου Μυκόνου προς τον γαλλικό λαό.

Επίσης, ο δήμαρχος του νησιού Κωνσταντίνος Κουκάς απέστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ για τα χθεσινοβραδινά τραγικά γεγονότα. Ο κ. Κουκάς αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στους πολιτισμικούς δεσμούς που συνδέουν τη Γαλλία και τη Μύκονο, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι η χώρα του κ. Ολάντ οφείλει να αποδείξει πως η Δημοκρατία είναι το πιο ισχυρό όπλο κατά του μίσους.

Ακολουθεί η επιστολή του κ. Κουκά:

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Δεχθείτε παρακαλώ τα αισθήματά μου για συμπαράσταση στα τραγικά γεγονότα που συνέβησαν στο κράτος σας εχθές, 13 Νοεμβρίου 2015.

Το νησί της Μυκόνου κινείται λόγω του τουρισμού, από τα πρώτα κιόλας βήματά του, στο πλαίσιο μιας πλουραλιστικής κοινωνίας. Στόχος μας ήταν και είναι να διατηρήσουμε την ταυτότητά μας.

Κύριε Πρόεδρε επιτρέψτε μου να εκφράσω την άποψη, πως η Γαλλία και ο πολιτισμός της είναι για όλους, όπως και για εμάς, η δημοκρατική μας ταυτότητα που πρέπει να αναδυθεί ισχυρότερη από τα πρόσφατα γεγονότα.

Πολιτισμικά η Μύκονος και η Γαλλία διατηρούν στενές σχέσεις λόγω της Δήλου και την εκεί παρουσία της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής σχεδόν ένα αιώνα, καθώς και λόγω τουρισμού.
Σήμερα όμως μας ενώνει και η υποστήριξη κάθε δημοκρατικού ήθους.
Η Γαλλία όπως και στο παρελθόν, έτσι και τώρα οφείλει να αποδείξει πως η Δημοκρατία είναι το πιο ισχυρό όπλο κατά του μίσους από όπου κι αν εκπορεύεται.
Η Δημοκρατία δεν χρειάζεται καμία βοήθεια για να καταργήσει το μίσος.
Η Δημοκρατία απορροφά το μίσος και το κάνει διάλογο.

Μετά Τιμής

Ο Δήμαρχος Μυκόνου
Κωνσταντίνος Π. Κουκάς

 

(Visited 27 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*