Έκτακτη συνεδρίαση στην Περιφέρεια για την αποτροπή και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών

fotia komiaki xilia vrisi 2
Newsroom
10/07/2020 16:36
 
 
 

 

Έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) Π.Ε. Κυκλάδων πραγματοποιήθηκε σήμερα λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (Κατηγορία 4) που καταγράφεται στις Κυκλάδες, σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που συντάσσει η Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Στη συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Λεονταρίτη, συζητήθηκε ο βαθμός αυξημένης ετοιμότητας των εμπλεκόμενων υπηρεσιών των Κυκλάδων και των εθελοντικών οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας, καθώς και η συνεργασία μεταξύ τους για την αποτροπή και την αντιμετώπιση του κινδύνου από την εκδήλωση τυχόν πυρκαγιών. Επίσης, συζητήθηκε η πορεία υλοποίησης των δράσεων που είχαν αποφασιστεί στην τακτική συνεδρίαση του Σ.Ο.Π.Π. Π.Ε. Κυκλάδων που πραγματοποιήθηκε στη Σύρο τον Μάιο του 2020.

Εκτός από τον κ. Λεονταρίτη, στη σημερινή συνάντηση συμμετείχαν επίσης, ο προϊστάμενος της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας κ. Δρόσος, ο διοικητής της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νοτίου Αιγαίου κ. Κοκμοτός, ο διοικητής της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Κυκλάδων κ. Παπαμιχαήλ, ο Αστυνομικός Διευθυντής Κυκλάδων κ. Ανθούλης, ο υποδιοικητής της 6ης Περιφερειακής Διοίκησης Ελληνικής Ακτοφυλακής κ. Κοκολαντωνάκης, ο Φρούραρχος Σύρου κ. Μπούρας, ο εκπρόσωπος του Λιμεναρχείου Σύρου κ. Γαζανάκης, ο προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης και ο εκπρόσωπος της Δ/νσης Δασών Νομού Κυκλάδων κ. Καραμπάτσος.

(φωτό αρχείου)

(Visited 67 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*