Στο ΣτΕ ο Κώστας Μπιζάς για την συζήτηση της ακύρωσης εγκατάστασης των αιολικών πάρκων σε Άνδρο, Πάρο, Νάξο και Τήνο

Newsroom
02/07/2020 13:19
 
 
 

Συζητήθηκε χθες στο Συμβούλιο της Επικρατείας η αίτηση ακύρωσης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και των Δήμων Άνδρου, Νάξου, Πάρου και Τήνου για την ακύρωση της ΑΕΠΟ με τίτλο «Αιολικοί Σταθμοί Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) συνολικής ισχύος 218,5 MW ( 95 Α/Γ) και των συνοδών σε αυτό έργων».

Εκ μέρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στην αίθουσα του ΣτΕ παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας – Πρόνοιας & Κοινωνικής Μέριμνας Κυκλάδων και Έπαρχος Πάρου-Αντιπάρου Κώστας Μπιζάς, ο Δήμαρχος Άνδρου Δημήτρης Λοτσάρης και ο Δήμαρχος Τήνου Ιωάννης Σιώτος.

Η απόφαση του δικαστηρίου εκτιμάται από τους νομικούς ότι θα εκδοθεί σε έξι μήνες περίπου. Νωρίτερα όμως και σε διάστημα 60 ημερών, θα κατατεθεί από τους ενδιαφερόμενους φορείς των νησιών μας, αίτηση για ακύρωση της νέας τροποποίησης της ΑΕΠΟ που εγκρίθηκε από τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας στις 25 Μαΐου 2020.

Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου έχει ήδη πάρει σχετική απόφαση στις 16 Ιουνίου 2020 (αριθμός απόφασης 273/2020), με την οποία έχει εγκρίνει την ανάθεση παροχής υπηρεσιών νομικής υποστήριξης για την εκπροσώπηση της Περιφέρειας ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά της υπ’ αριθμ. πρωτ. 29714/1561/25-05-2020 Απόφασης του Γενικού Διευθυντή Περιβαλλοντικής Πολιτικής του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για την αδειοδότηση και τη διάνοιξη των συνοδών έργων οδοποιίας των προς εγκατάσταση Αιολικών Πάρκων στα νησιά της
Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Κώστας Μπιζάς: «Οφείλουμε να υπερασπιστούμε τον τόπο μας»

Από την πλευρά του, ο κ. Μπιζάς δήλωσε: «Με την παρουσία μου στην χθεσινή συζήτηση στο ΣτΕ, η οποία πραγματοποιήθηκε μετά από 10 αναβολές, ήθελα να εκφράσω και να συμβολίσω την αντίθεση των νησιών μας στην τοποθέτηση των βιομηχανικών ανεμογεννητριών στα νησιά μας.
Το αίτημα είναι ξεκάθαρο. Είναι η ακύρωση της παραπάνω ΑΕΠΟ.
Ο τόπος μας ανήκει και οφείλουμε να τον υπερασπιστούμε, ώστε τα παιδιά μας να μην παραλάβουν μετά από είκοσι χρόνια ένα απέραντο δάσος εγκαταλελειμμένων ανεμογεννητριών που θα βιάζουν βάναυσα το φυσικό περιβάλλον και θα πλήξουν το τουριστικό προϊόν των νησιών μας.
Ο αγώνας συνεχίζεται, θα πρέπει να είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι για το δίκαιο των αιτημάτων μας.Οποιαδήποτε πρόταση μπορεί να συμβάλει και να βοηθήσει στον αγώνα μας είναι ευπρόσδεκτη και καλοδεχούμενη».

(Visited 188 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*