Τρία νέα Πυροσβεστικά Κλιμάκια στις Κυκλάδες – Το ένα στην Κωμιακή Νάξου

Newsroom
16/06/2020 02:54
 
 
 

 

Τρία νέα πυροσβεστικά Κλιμάκια θα λειτουργήσουν το επόμενο διάστημα στα νησιά των Κυκλάδων Άνδρος, Νάξος και Τήνος για την εξυπηρέτηση και μόνο εποχικών αναγκών της αντιπυρικής περιόδου.

Το Προεδρικό Διάταγμα δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ στις 12 Ιουνίου ενώ το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο στην ορεινή Κωμιακή Νάξου έχει ξεκινήσει τη λειτουργία του από την 1η Ιουνίου.

Τα εν λόγω Πυροσβεστικά Κλιμάκια δεν διαθέτουν διοικητική αυτοτέλεια και στελεχώνονται από πυροσβεστικό προσωπικό Γενικών Καθηκόντων, πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης, πυροσβέστες εποχικής απασχόλησης και εθελοντές πυροσβέστες, που ανήκουν στην υπηρετούσα δύναμη των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών – Σταθμών υπαγωγής τους.

Συγκεκριμένα σε ότι αφορά τις Κυκλάδες τα Πυροσβεστικά Κλιμάκια που συνιστώνται είναι:

1. Στο Δήμο Άνδρου ιδρύεται Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με έδρα το Κόρθι της Περιφερειακής Ενότητας Άνδρου, το οποίο υπάγεται επιχειρησιακά και διοικητικά στην Π.Υ. Ερμούπολης.

2. Στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ιδρύεται Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με έδρα την Κορωνίδα της Περιφερειακής Ενότητας Νάξου, το οποίο υπάγεται επιχειρησιακά και διοικητικά στην Π.Υ. Ερμούπολης.

3. Στο Δήμο Τήνου ιδρύεται Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με έδρα τον Πάνορμο της Περιφερειακής Ενότητας Τήνου, το οποίο υπάγεται επιχειρησιακά και διοικητικά στην Π.Υ. Ερμούπολης.

Σε ότι αφορά το Κλιμάκιο της Κωμιακής Νάξου, αυτό στεγάζεται στον ξενώνα του χωριού και είναι υπεύθυνο για την ορεινή Νάξο.

Να σημειωθεί ότι η βασική έδρα του Πυροσβεστικού Κλιμακίου στο νησί βρίσκεται στην κεντρική Νάξο, στο Χαλκί.

Το Προεδρικό Διάταγμα:

(Visited 729 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*