Κατά της αύξησης του ΦΠΑ ο Γιάννης Βλασερός: «Τα νησιά μας έχασαν τη “νησιωτικότητά” τους»

admin
30/09/2015 10:09
  •  
  •  
  •  

Την άποψη ότι η αύξηση του ΦΠΑ αποτελεί «θηλιά στην οικονομία των νησιών μας» διατύπωσε ο Γιάννης Βλασερός.

Ο κ. Βλασερός χαρακτηρίζει «άδικη, φοροεισπρακτική και αντιπαραγωγική» την εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου, τονίζοντας ότι «δεν πρέπει να περάσει», ενώ ταυτόχρονα καλεί τις πολιτικές δυνάμεις «να πάρουν θέσεις και να αποτρέψουν το βάρβαρο αυτό οικονομικό μέτρο».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του κ. Βλασερού έχει ως εξής:
Η ώρα της αλήθειας έφθασε. Τα νησιά του Αιγαίου, με πρώτα τα Κυκλαδονήσια Νάξο, Πάρο, Σαντορίνη και Μύκονο, είναι από τα πρώτα θύματα του 3ου και επαχθέστερου μνημονίου.

Ο ΦΠΑ ανέρχεται, στα συγκεκριμένα νησιά, στο 23{ebf2de1fdbfefdec110a02f4c927aa7ce558be84e5a322e6c41137cb467b3c6d} επί δικαίους και αδίκους, παρά την συνταγματική κατοχύρωση της νησιωτικότητας.
Το προτεταμένο λάβαρο του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Γενάρη να μην ανέβει ο ΦΠΑ στα νησιά υποστάλθηκε και τα υποσχόμενα «ισοδύναμα» των εκλογών του Σεπτέμβρη, θα μείνουν να τα ψάχνει η κυβέρνηση.
Το συγκεκριμένο μέτρο αποτελεί θηλιά στην οικονομία των νησιών μας, που έχουν βασική – αλλά εποχική – απασχόληση τον τουρισμό, του οποίου πλήττεται σοβαρά η ανταγωνιστικότητα.
Το υψηλό κόστος διακίνησης των προϊόντων, η κοστοβόρος – λόγω θαλάσσιας επικοινωνίας – πρόσβαση των διαφόρων υπηρεσιών όπως υγείας, παιδείας, δικαιοσύνης, πολεοδομίας κ.α., φέρνει τους κατοίκους των νησιών μας σε οικονομικά μειονεκτική θέση σε σχέση με τους άλλους της ηπειρωτικής Ελλάδας.
Η εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου είναι άδικη, φοροεισπρακτική και αντιπαραγωγική, δεν πρέπει να περάσει. Η αναμενόμενη προσθήκη των δυσβάστακτων αντιαγροτικών μέτρων θα αποτελειώσει την οικονομία των νησιών μας.
Οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να πάρουν θέσεις και να αποτρέψουν το βάρβαρο αυτό οικονομικό μέτρο.

Γιάννης Βλασερός

 

(Visited 7 times, 1 visits today)