Διαγνωστικά τεστ για COVID-19 σε μικρά νησιά των Κυκλάδων από την +πλευση και τον ΕΟΔΥ

+πλευση
Newsroom
24/05/2020 01:44
 
 
 

 

Διαγνωστικά τεστ ανίχνευσης του ιού SARS-CoV-2 σε κατοίκους νησιών των Κυκλάδων θα πραγματοποιήσει αυτή την εβδομάδα η +πλευση που ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τον ΕΟΔΥ.

Η +πλευση για ακόμα μια φορά σαλπάρει τα φουσκωτά της και στέκεται στο πλευρό των κατοίκων μικρών και απομακρυσμένων νησιών. Αυτή τη φορά σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ δημιουργεί Πλωτές Ομάδες πραγματοποίησης διαγνωστικών τεστ για COVID-19.

Ξεκίνημα από τις Κυκλάδες

Αναλυτικότερα, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα μεταβεί με τα φουσκωτά και τα πληρώματα εθελοντών της Σύμπλευσης από τη Δευτέρα 25 Μαΐου και την Τρίτη 26 Μαΐου σε Μήλο, Κίμωλο, Φολέγανδρο και Σίκινο, για την πρώτη σχετική δράση.

Θα πραγματοποιηθούν διαγνωστικά τεστ ανίχνευσης του ιού SARS-CoV-2 σε κατοίκους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες (ηλικιωμένοι, με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, διαβητικοί, κ.ά.). Η αποστολή θα επιστρέψει στην Αττική μαζί με τα δείγματα που θα προωθηθούν στα συνεργαζόμενα με τον ΕΟΔΥ εργαστήρια προς ανάλυση.

Οι λήψεις δειγμάτων θα γίνουν από στελέχη του ΕΟΔΥ και εθελοντές γιατρούς και νοσηλευτές της Σύμπλευσης με βάση το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Το σύνολο των συμμετεχόντων στην αποστολή θα εξεταστεί πρώτα για COVID-19.

Να σημειωθεί ότι στα τέσσερα νησιά της αποστολής δεν έχει εντοπιστεί μέχρι σήμερα κρούσμα κορονοϊού, όπως και στα περισσότερα του αρχιπελάγους. Ανάλογα με τις ανάγκες, θα ακολουθήσουν κι άλλες, στις μικρές Κυκλάδες, ίσως και στα Δωδεκάνησα.

Πρώτη κοινή αποστολή ΕΟΔΥ και Σύμπλευσης με 4 φουσκωτά

Η πρώτη κοινή αποστολή ΕΟΔΥ και Σύμπλευσης θα χρησιμοποιήσει 4 φουσκωτά σκάφη με πληρώματα και εθελοντές της Σύμπλευσης και στελέχη του ΕΟΔΥ και θα μπορεί να επαναλαμβάνεται καθ’ υπόδειξη του ΕΟΔΥ σε άλλα νησιά.

«Η μεγαλύτερη δέσμευσή μας να βρισκόμαστε δίπλα στους νησιώτες»

Ο πρόεδρος της Σύμπλευσης Νίκος Αθανασίου δήλωσε σχετικά: «Για εμάς στην Σύμπλευση, η μεγαλύτερη δέσμευσή μας είναι να βρισκόμαστε δίπλα στους νησιώτες. Με υψηλό αίσθημα ευθύνης στεκόμαστε αρωγοί σε αυτή τη δύσκολη και δυσχερή χρονική συγκυρία για τη χώρα μας και για ολόκληρο τον κόσμο. Σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε όλοι μας, νιώθουμε εντονότερη από ποτέ την ανάγκη να συμπαραταχθούμε στις προσπάθειες της Πολιτείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID- 19 και την αποτελεσματική αντιμετώπιση των συνεπειών της».

Οι εθελοντές της Σύμπλευσης εκφράζουν τις ευχαριστίες τους στην διοίκηση του ΕΟΔΥ, που υποδέχθηκε θερμά και αποδέχθηκε την πρόθεση να προσφέρουν όπως πάντα απολύτως εθελοντικά έργο, αλλά και τα μέσα της ομάδας. Έτσι, παρά την υποχρεωτική μετάθεση του Διάπλου 2020, θα συνεχίσουμε άμεσα να είμαστε στη θάλασσα και δίπλα στους νησιώτες μας.

(Visited 261 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*