Εξετάσεις Ε.Φ.Ε.Τ. στη Νάξο και διεξαγωγή προγραμμάτων εκπαίδευσης

admin
14/09/2015 12:39
  •  
  •  
  •  

Στις 12, 13 και 14 Οκτωβρίου θα διεξαχθούν στο γραφείο του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στη Νάξο οι γραπτές εξετάσεις αξιολόγησης των εκπαιδευόμενων των προγραμμάτων με θέμα την Υγιεινή & Ασφάλεια Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.) που υλοποιήθηκαν στο νησί το τελευταίο διάστημα.

Ειδικότερα, τη Δευτέρα 12 και την Τρίτη 13 Οκτωβρίου οι ώρες προσέλευσης θα είναι από τις 14:00 έως τις 16:00 και την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου οι ώρες προσέλευσης θα είναι από τις 10:00 έως τις 12:00. Η διάρκεια της γραπτής αξιολόγησης θα είναι 15 λεπτά.

Για την συμμετοχή στην εξεταστική διαδικασία απαιτούνται αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο, προσωπικό ΑΦΜ και στυλό. Η ημερομηνία και οι ώρες διεξαγωγής των εξετάσεων είναι αυστηρώς καθορισμένες και δεν επιδέχονται αλλαγής.

Ο συνολικός χρόνος εξέτασης είναι αυστηρώς προγραμματισμένος για κάθε τμήμα. Η ακριβής ώρα προσέλευσης θα σταλεί μέσω προσωπικού sms σε κάθε εξεταζόμενο.

Υπενθυμίζεται ότι το επίσημο πιστοποιητικό του Ε.Φ.Ε.Τ. χορηγείται μόνο μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της προβλεπόμενης γραπτής αξιολόγησης, στην οποία είναι απαραίτητο να συμμετάσχουν όλοι όσοι εκπαιδεύθηκαν σύμφωνα με την Υ.Α 14708/2007.

 

Διεξαγωγή δύο ακόμη προγραμμάτων

Τη διεξαγωγή 2 προγραμμάτων εκπαίδευσης στη Νάξο σε θέματα Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.) που απευθύνεται σε εργοδότες και εργαζόμενους επιχειρήσεων τροφίμων/ποτών ανακοίνωσε το Επιμελητήριο Κυκλάδων.

Τα τμήματα (διάρκειας 10 ωρών) έχουν προγραμματιστεί για τις 12 και 13 Οκτωβρίου στο γραφείο του φορέα ως εξής:

 

Τμήμα 1ο

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου: 16:00-21:00

Τρίτη 14 Οκτωβρίου: 14:00-19:00

 

Τμήμα 2ο

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου: 09:00-14:00

Τρίτη 13 Οκτωβρίου: 09:00-14:00

 

Η συγκεκριμένη εκπαίδευση είναι, όπως ορίζεται από τη σχετική νομοθεσία (υπουργική απόφαση 14708/17-08-2007), υποχρεωτική για επιχειρηματίες και υπαλλήλους που απασχολούνται σε επιχειρήσεις που παράγουν/μεταποιούν/εμπορεύονται/διακινούν τρόφιμα. Διενεργείται δε βάσει των όρων και των προϋποθέσεων που θέτει ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.), ο οποίος είναι υπεύθυνος για την έκδοση των πιστοποιητικών.

Αφορά: Το προσωπικό που παράγει, επεξεργάζεται αποθηκεύει, μεταφέρει, διακινεί ή πουλάει τρόφιμα/ποτά σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος όπως καταλύματα με πρωινό, καφέ, μπαρ, εστιατόρια, παντοπωλεία, μίνι μάρκετ, μανάβικα, ιχθυοπωλεία κ.α.

Κόστος: Η αξία συμμετοχής διαμορφώνεται σε 70€ κατ’ άτομο για την εκπαίδευση με επιπλέον 30€ για το παράβολο υπέρ του Ε.Φ.Ε.Τ. Για την έκδοση των πιστοποιητικών από τον Ε.Φ.Ε.Τ. όλοι οι συμμετέχοντες είναι απαραίτητο να συμμετάσχουν στην γραπτή αξιολόγηση η οποία διεξάγεται στη συνέχεια κατόπιν προγραμματισμού από τον Ε.Φ.Ε.Τ.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον κ. Γιάννη Ξενάκη (τηλέφωνο 22850 22767) ή να υποβάλλουν απευθείας την αίτησή τους στον σύνδεσμο: http://www.e-kyklades.gr/articles/article.jsp?context=103&categoryid=1002&articleid=31969

(Visited 8 times, 1 visits today)