Συνεργασία του Φίλιππου Φόρτωμα με τους Δήμους για την ενίσχυση των ψηφιακών υποδομών στα νησιά

Άκης Αξαόπουλος
26/04/2020 14:16
 
 
 

 

Συνεργασία και κοινή πλεύση με όλους τους Δήμους των Κυκλάδων επιδιώκει ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας, με στόχο την ενίσχυση των ψηφιακών υποδομών στα νησιά.

Το συγκεκριμένο θέμα τέθηκε στην ατζέντα της πρόσφατης τηλεδιάσκεψης που συγκάλεσε ο κ. Φόρτωμας με τη συμμετοχή των δημάρχων του νομού, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν κρίσιμα ζητήματα σχετικά με την επόμενη μέρα της πανδημίας στα νησιά και τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας.

Πέρα από την πρωτοβουλία της τηλεδιάσκεψης, ο Βουλευτής Κυκλάδων, απέστειλε σε όλους τους δημάρχους του νομού ένα ερωτηματολόγιο αναφορικά με τις ψηφιακές υποδομές που δύναται να αναπτυχθούν στα νησιά, ώστε να συγκροτηθεί ένα οργανωμένο δίκτυο παροχής υπηρεσιών σε τομείς όπως η υγεία, η εκπαίδευση και η εξυπηρέτηση των πολιτών.

Οι απαντήσεις των δημάρχων θα αποτελέσουν πολύτιμο εργαλείο για να ολοκληρωθεί το σχέδιο προτάσεων που επεξεργάζεται ο κ. Φόρτωμας με τους συνεργάτες του, το οποίο θα κατατεθεί στα αρμόδια Υπουργεία με στόχο να ενταχθεί στη συνολική πολιτική αναβάθμισης των ψηφιακών υπηρεσιών που προωθείται από την κυβέρνηση.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ερωτηματολόγιο

Προς τους Δημάρχους Κυκλάδων

Θέμα: Ενίσχυση ψηφιακών υποδομών και ψηφιακών υπηρεσιών στις Κυκλάδες

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,

Στις πρωτόγνωρες συνθήκες που ζούμε η πολιτική ευθύνη όλων είναι αυξημένη κυρίως για την προστασία και την ασφάλεια των πολιτών αλλά και για την προετοιμασία για τη διαχείριση της επόμενης μέρας. Με την αγωνία να συμβάλλω στη διαχείριση της δύσκολης τρέχουσας κατάστασης αλλά και με το βλέμμα στην επόμενη μέρα, ανάμεσα στις πρωτοβουλίες που έχω αναλάβει, θα ήθελα να αξιοποιήσω προς όφελος των νησιών μας μία από τις ευκαιρίες που ανέδειξε αυτή η κρίση, προωθώντας στην Κυβέρνηση προτάσεις αποτελεσματικής ενίσχυσης ψηφιακών υποδομών και υπηρεσιών προς όφελος των νησιωτών, στην υγεία, στην εκπαίδευση, στις υπηρεσίες προς τον πολίτη.

Ήδη κατέθεσα μία ερώτηση στον Υπουργό Υγείας σχετικά με τις υπηρεσίες τηλειατρικής που μπορούν να προσφερθούν στους κατοίκους των νησιών σήμερα.

Οι προτάσεις που καταρτίζω, σε συνεργασία με ειδικούς, είναι ρεαλιστικές και εφικτές που μπορούν να ενταχθούν στη συνολική πολιτική ενίσχυσης των ψηφιακών υπηρεσιών που σήμερα αναπτύσσεται εντατικά από τα αρμόδια Υπουργεία (ιδίως τα Υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Παιδείας). Στην προσπάθειά μου να συνεισφέρω με όλες τις δυνάμεις στην τοπική κοινωνία των νησιών μας και στη βελτίωση της καθημερινότητας των νησιωτών μας, θα ήθελα να συνεργαστούμε μαζί ώστε να είναι πιο αποτελεσματικές οι παρεμβάσεις μου. Προς το σκοπό αυτό, θα ήθελα να σας ζητήσω κάποια στοιχεία για την τεκμηρίωση των προτάσεών μου.

Παραθέτω κατωτέρω ένα σύντομο ερωτηματολόγιο που αφορά τις ψηφιακές σας υποδομές και τα βασικά ζητήματα στα οποία είναι σημαντικό και εφικτό να γίνουν βελτιώσεις στις ψηφιακές υπηρεσίες και θα ήθελα να σας παρακαλέσω για τις απαντήσεις του Δήμου σας.

Οι ψηφιακές υποδομές του νησιού επιτρέπουν τη σύνδεση internet για όλους τους κατοίκους του νησιού;

Υπάρχουν σημεία του νησιού που η ταχύτητα internet δε θα επέτρεπε τη σύνδεση σε πολίτες ώστε να μπορούν να αξιοποιήσουν ψηφιακές υπηρεσίες (πχ μαθητές να παρακολουθήσουν ψηφιακά μαθήματα ή πολίτες να χρησιμοποιήσουν την πύλη gov.gr);

Έχουν μέχρι σήμερα αξιοποιηθεί υπηρεσίες ιατρικής υποστήριξης εξ αποστάσεως (τηλε-ιατρική) για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας κατοίκων του νησιού και τι μορφής ήταν οι υπηρεσίες αυτές;

Προσφέρονται στους μαθητές του νησιού η δυνατότητα ψηφιακών μαθημάτων από εκπαιδευτικούς των τοπικών σχολικών μονάδων ψηφιακές εκπαιδευτικές υπηρεσίες στους μαθητές ή και από άλλους εκπαιδευτικούς εξ αποστάσεως; Έχετε στοιχεία για τη σημερινή συμμετοχή των μαθητών στα μαθήματα αυτά;

Έχετε καταγράψει αιτήματα πολιτών για την υποστήριξη του Δήμου στην αξιοποίηση των ψηφιακών υπηρεσιών που προσφέρονται σήμερα από την ψηφιακή πύλη του Δημοσίου gov.gr;

Μπορείτε να υπολογίσετε τον αριθμό των πολιτών που δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί εξ αποστάσεως με τη χρήση internet σήμερα για τις δημόσιες ψηφιακές υπηρεσίες του δημοσίου, για ψηφιακές πληρωμές ή για απλή διαδικτυακή επικοινωνία;

Οι απαντήσεις στις ανωτέρω ερωτήσεις θα είναι πολύτιμες για τις προτάσεις που καταρτίζω. Εγώ και οι συνεργάτες μου είμαστε στη διάθεσή σας για διευκρινιστικές ερωτήσεις και συμπληρωματικές πληροφορίες.

Μπορείτε να επικοινωνείτε σχετικώς στο mail fortomas.office@gmail.com και στα τηλέφωνα 210 3802810, 210 3241678, 22810-79214, 22810-83231 και στο κινητό μου 6936941769.

Με εκτίμηση,

Ο Βουλευτής Κυκλάδων

Φίλιππος Φόρτωμας

(Visited 35 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*