Μοριακό αναλυτή για ελέγχους covid-19 θα αποκτήσουν τα νοσοκομεία Νάξου, Σύρου και Σαντορίνης

Newsroom
09/04/2020 19:23
 
 
 

 

Στα νοσοκομεία Νάξου, Σύρου και Σαντορίνης θα εγκατασταθούν ο τρεις από τους επτά μοριακούς αναλυτές που ήδη έχουν παραγγελθεί από την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και αναμένονται από το εξωτερικό. Έτσι θα δοθεί η δυνατότητα στα παραπάνω νοσοκομεία να πραγματοποιούν τεστ για τον νέο κορωνοϊό και να έχουν άμεσα τα αποτελέσματα.

Οι επτά μοριακοί αναλυτές που θα μοιραστούν σε νοσοκομεία Κυκλάδων και Δωδεκανήσου θα δίνουν τη δυνατότητα στις μονάδες υγείας που θα τους διαθέτουν να κάνουν τεστ ανίχνευσης για τον covid-19 κάτι που σήμερα γίνεται μόνο με την αποστολή δειγμάτων στο Ινστιτούτο Παστέρ με ότι αυτό συνεπάγεται σχετικά με τις καθυστερήσεις των απαντήσεων αλλά και το μεγάλο κόστος.

Γιώργος Λεονταρίτης: Σε 10 – 15 μέρες οι μοριακοί αναλυτές θα βρίσκονται στα νησιά

Όπως δήλωσε στο naxostimes.gr ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων και υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Λεονταρίτης το πολύ σε 10-15 ημέρες οι μοριακοί αναλυτές θα βρίσκονται στις μονάδες υγείας 8 νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου μεταξύ άλλων στα νησιά Σύρος, Νάξος, Σαντορίνη, Ρόδος και Κως.

«Είναι πολύ σημαντικό τα τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού να μπορούν να γίνονται στα νησιά μας. Ο έλεγχος, εάν κάποιος είναι θετικός στον νέο κορωνοϊό, θα δίνει αποτέλεσμα σε 90 λεπτά και θα μπορεί άμεσα να αντιμετωπίζεται το πιθανό κρούσμα χωρίς να χάνεται πολύτιμος χρόνος» σημείωσε ο κ. Λεονταρίτης.

Επίσης, οι έλεγχοι και τα γρήγορα αποτελέσματα σαφώς θα περιορίζουν και την αναστάτωση που προκαλεί η αναμονή η αναμονή του 24ώρου στις τοπικές κοινωνίες.

Γιάννης Μαργαρίτης: Με τα μηχανήματα μοριακού ελέγχου να περιορίσουμε την εξάπλωση του ιού ταχύτερα

«Η περιφέρεια δωρίζει στα νοσοκομεία Νάξου, Σαντορίνης και Σύρου μηχανήματα μοριακού ελέγχου τα οποία θα μας επιτρέψουν να περιορίσουμε την εξάπλωση του ιού ταχύτερα και αποτελεσματικότερα εντοπίζοντας τους ασθενείς οι οποίοι νόσουν από τον covid-19 και έτσι να είμαστε πιο αποτελεσματικοί στον περιορισμό της εξάπλωσης του στα νησιά» δήλωσε στο naxostimes.gr ο έπαρχος Νάξου Γιάννης Μαργαρίτης.

Ο κ. Μαργαρίτης σχολιάζοντας τις ενέργειες της περιφέρειας τόνισε ότι από τη πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία έκανε και συνεχίζει να κάνει όλα όσα είναι αναγκαία για την όσο το δυνατόν καλύτερη αντιμετώπιση αυτής της πρωτοφανούς στα παγκόσμια χρονικά κατάστασης.

«Συνταγές δεν υπάρχουν. Η παρούσα κατάσταση είναι καινοφανής, μας βρίσκει, όμως, ενωμένους και αποφασισμένους να κάνουμε το καλύτερο ανθρωπίνως δυνατόν. Οι πρώτες μάχες μας ενάντια στον ιό είναι νικηφόρες, όμως ο πόλεμος δεν έχει τελειώσει» πρόσθεσε.

Ο έπαρχος Νάξου, ευχαρίστησε τέλος τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό όλης της χώρας αλλά ιδιαίτερα του νοσοκομείου Νάξου όπως και τη διοικήτρια του νοσοκομείου Καλλίτσα Φραγκίσκου για την εξαιρετική αντιμετώπιση της πρόσφατης κρίσιμης κατάστασης.

«Είμαστε μαζί τους ψυχικά αλλά και έμπρακτα ενισχύοντας τους όπως πραγματικά μπορούμε» τόνισε.

(Visited 2.724 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*