«Covid-19: Σοβαρά προβλήματα στην παραλαβή δειγμάτων από τα νησιά των Κυκλάδων»

Άκης Αξαόπουλος
09/04/2020 12:56
 
 
 

 

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, με τη συνυπογραφή 41 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Το θέμα της ερώτησης αφορά τα σοβαρά προβλήματα στην παραλαβή δειγμάτων για COVID-19 από τα νησιά των Κυκλάδων από εταιρείες ταχυμεταφορών.

Δείτε την ερώτηση:

Προς τον κ. Υπουργό Υγείας

Θέμα: «COVID-19, σοβαρά προβλήματα στην παραλαβή δειγμάτων από τα νησιά των Κυκλάδων από εταιρείες ταχυμεταφορών»

Τα ιδιαίτερα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν τα νησιά κατά την εξέλιξη της πανδημίας του COVID-19, τα οποία είχαμε εδώ και εβδομάδες επισημάνει, καταδεικνύει ακόμα ένα σοβαρό περιστατικό, για το οποίο ενημερωθήκαμε από το Κέντρο Υγείας Τήνου. Σε περιστατικό ασθενούς με πυρετό, που θεωρήθηκε ύποπτο για λοίμωξη με COVID-19, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ ελήφθη δείγμα για αποστολή στο Ινστιτούτο Παστέρ. Με βάση την διαδικασία που είχε ακολουθηθεί και άλλες φορές, για την αποστολή του δείγματος εκλήθη γνωστή εταιρεία ταχυμεταφορών, η οποία αρνήθηκε να το παραλάβει. Σε επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ, προτάθηκαν δύο άλλες εταιρείες, εκ των οποίων η μια δεν καλύπτει τις Κυκλάδες και η δεύτερη ζήτησε 1.000 ευρώ για να το παραλάβει!

Απευθυνόμενοι στην Περιφέρεια, προτάθηκαν τα ΕΛΤΑ, τα οποία, όμως, καλύπτουν μόνο πρωινές αποστολές Δευτέρα -Παρασκευή. Μετά από όλες τις παραπάνω άκαρπες ενέργειες, το δείγμα καταστράφηκε, με όλους τους κινδύνους που εγκυμονεί μια πολυήμερη καθυστέρηση διάγνωσης για τον ασθενή.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να βρεθεί μια αξιόπιστη και δωρεάν μεταφορά δειγμάτων από τα νησιά προς το Ινστιτούτο Παστέρ και τα άλλα Κέντρα Αναφοράς για τον COVID-19;

Με ποιες συγκεκριμένες ενέργειες προτίθεται να στηρίξει υγειονομικά τα νησιά των Κυκλάδων, τα οποία δίνουν μια άνιση μάχη από πλευράς υποδομών με τον COVID-19;

(Visited 305 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*