Στο 9ο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας στη Σίφνο συμμετείχε αντιπροσωπεία της Σύρου

admin
07/09/2015 13:51
 
 
 

Δυναμικό παρών, αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις, έδωσε η συριανή αντιπροσωπεία που συμμετείχε στο 9ο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές», όπου παρουσίασε εκλεκτές και ιδιαίτερες συριανές γεύσεις.

Στο Φεστιβάλ, που διοργανώθηκε στο νησί της Σίφνου στις 3, 4 και 5 Σεπτεμβρίου, συμμετείχαν αντιπροσωπείες από τα περισσότερα νησιά των Κυκλάδων, καθώς και την υπόλοιπη Ελλάδα, ενώ – για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού – συμμετείχε και αντιπροσωπεία από την Ολλανδία ανοίγοντας μια νέα σελίδα για τη διοργάνωση και τις Κυκλάδες.

 

Σημαντική προβολή της Σύρου

Με την παρουσία του δήμου Σύρου – Ερμούπολης στο Φεστιβάλ, προβλήθηκε η νέα δυναμική καμπάνια «Σύρος, το νησί των 4 εποχών», καθώς για πρώτη φορά προωθήθηκε το τουριστικό φυλλάδιο της Σύρου σε τρεις γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά). Παράλληλα, ενδυναμώθηκαν οι σχέσεις και οι επαφές με τοπικούς φορείς και πολιτιστικούς συλλόγους, με τη Σύρο να αποσπά θετικά σχόλια κι από δημοσιογράφους πανελλήνιας φήμης που βρέθηκαν στο φεστιβάλ.

Ο δήμος Σύρου – Ερμούπολης ανανέωσε την παρουσία του για την επόμενη διοργάνωση, οπότε θα γιορτάζονται τα 10 έτη του θεσμού και – στο πλαίσιο του επετειακού αυτού χαρακτήρα – η Σύρος θα ενισχύσει τη συμμετοχή της με καινοτόμες ιδέες και με ακόμη μεγαλύτερη δημιουργική διάθεση, συμβάλλοντας στη διεθνή προβολή της κυκλαδίτικης παράδοσης.

 

Ευχαριστίες δήμου

Ο δήμος Σύρου-Ερμούπολης ευχαρίστησε θερμά τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σίφνου, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Δήμο Σίφνου, τους τοπικούς φορείς και Συλλόγους για την εγκάρδια φιλοξενία και την άψογη οργάνωση του φεστιβάλ.

Επίσης, ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ποσειδωνίας «Ο Ποσειδών», τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βάρης «Η Πανάχραντος» και τον Λαογραφικό – Χορευτικό Όμιλο «Η Σοφία της Παράδοσης», τα τυροκομεία «Ζωζεφίνος» και «Τυροσύρα», το κατάστημα παραδοσιακών προϊόντων «Πρέκας», το κρεοπωλείο «Ρουσσουνέλος» και τα λουκουμοποιεία «Κανακάρης», «Κορρές», «Λειβαδάρας», «Συκουτρής», χωρίς τη συμμετοχή των οποίων δε θα μπορούσε να επιτευχθεί η επιτυχημένη παρουσία της συριανής αντιπροσωπείας στο φεστιβάλ.

 

(Visited 15 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*