Αναχώρησαν από την Κέα με το Andros Jet οι 193 πρόσφυγες – μετανάστες (φώτος)

Newsroom
09/04/2020 00:30
 
 
 

 

Σε κέντρα υποδοχής της ηπειρωτικής χώρας προωθήθηκαν την Τετάρτη το βράδυ με το Andros Jet οι 193 πρόσφυγες – μετανάστες που «φιλοξενούνταν» εδώ και 22 μέρες στην Κέα.

Οι πρόσφυγες – μετανάστες εξετάστηκαν από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και τέθηκαν στην υποχρεωτική καραντίνα των 14 ημερών.

«Ο Δήμος Κέας ευχαριστεί όλους τους φορείς και τους ανθρώπους, εντός και εκτός Κέας, που βοήθησαν να πραγματοποιηθεί το δίκαιο αίτημα των κατοίκων της» σημείωσε η δήμαρχος του νησιού Ρένα Βελισσαροπούλου.

«Ένα μεγάλο πρόβλημα για το νησί της Κέας, που κλήθηκε να φιλοξενήσει έναν τόσο μεγάλο αριθμό ανθρώπων, αν και απροετοίμαστο σε ιατρικές και κτηριακές υποδομές, έχει αίσιο τέλος» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων και υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Λεονταρίτης.

Οι 193 πρόσφυγες – μετανάστες βρέθηκαν στο νησί στις 16 Μαρτίου μετά την προσάραξη του φορτηγού πλοίου που τους μετέφερε από το Τσανάκαλε της Τουρκίας στην Ιταλία, στο λιμενοβραχίονα του νησιού. Όπως είχε αναφερθεί το πλοίο λόγω των κακών καιρικών συνθηκών αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα με αποτέλεσμα να προσεγγίσει το λιμάνι του κυκλαδίτικου νησιού και εκεί να αποβιβαστούν οι 193 επιβάτες του.

Από την πρώτη στιγμή, τοπικοί φορείς και κάτοικοι στάθηκαν στο πλευρό τους προσφέροντάς τους ρουχισμό, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης και υγιεινής, ωστόσο λόγω των έκτακτων συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί λόγω κορωνοϊού, υπήρξε έντονη αντίδραση και ανησυχία κυρίως λόγω της έλλειψης ιατρικών υποδομών και σύσσωμο το νησί ζητούσε επίμονα την απομάκρυνση τους από την Κέα.

(φώτος: Αλέξανδρος Παναγιώτης Γαβαλάς)

(Visited 284 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*