Πρόσθετα μέτρα για την προστασία της Αμοργού από τον κορωνοϊό ζητά ο Λ. Καραΐσκος

Newsroom
07/04/2020 12:20
 
 
 

 

Πρόσθετα μέτρα με άμεση ισχύ (και με εφαρμογή τουλάχιστον μέχρι τις 26 Απριλίου) για την προστασία της Αμοργού από μια ενδεχόμενη διασπορά του κορωνοϊού στο νησί ζητά με επιστολή του προς την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας και τα αρμόδια υπουργεία ο Δήμαρχος Λευτέρης Καραΐσκος.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος ζητά:
*Την εφαρμογή του μέτρου της υποχρεωτικής 14ήμερης καραντίνας σε όλους τους μετακινούμενους προς την Αμοργό, με επιβολή του προβλεπόμενου προστίμου σε περίπτωση μη τήρησης του μέτρου.
Από την υποχρέωση αυτή εξαιρούνται: οι μετακινήσεις συνεργείων για αποκατάσταση βλαβών στα δίκτυα κοινής ωφέλειας με την λήψη ειδικής άδειας από τον Δήμο, μετακινήσεις υγειονομικού προσωπικού, προσωπικού σωμάτων ασφαλείας και μετακινήσεις στο πλαίσιο της ομαλής τροφοδοσίας του νησιού.
*Την εκπόνηση σχεδίου διακομιδής – βραχείας νοσηλείας υπόπτων ή επιβεβαιωμένων κρουσμάτων από νησιά, όπως η Αμοργός, που δεν διαθέτουν αεροδρόμιο και επάρκεια υγειονομικών υποδομών και προσωπικού, με προσδιορισμό νοσοκομείων αναφοράς στην Περιφέρεια και την Αττική, μέσων διακομιδής και συνθηκών ασφαλούς νοσηλείας.

Το αίτημα του Καραΐσκου αιτιολογείται, σύμφωνα με την επιστολή, από την εμφάνιση κρουσμάτων κορωνοϊού σε νησιά των Κυκλάδων, την επικείμενη αύξηση των μετακινήσεων προς το νησί «μόνιμων κατοίκων» που διαμένουν στην ηπειρωτική Ελλάδα λόγω του Πάσχα και την ελλιπή υγειονομική κάλυψη της Αμοργού για τη διαχείριση κρουσμάτων.

*Την επιστολή του Δημάρχου Αμοργού (με αποδέκτες τους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και Υγείας, καθώς και τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων) κατέθεσε αναφορά ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος.

(Visited 144 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*