Κορωνοϊός – Μύκονος: Πώς κόλλησε η 69χρονη και γιατί σταμάτησαν οι οικοδομικές εργασίες

Άκης Αξαόπουλος
04/04/2020 17:39
 
 
 

 

Μετά το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στη Μύκονο, με την 69χρονη που βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό, ανεστάλησαν από την Πέμπτη 2/4 όλες οι οικοδομικές εργασίες στο νησί.

Αυτό ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, στην επίσημη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία του ιού στη χώρα. Όμως ποια είναι η σχέση της 69χρονης με αυτόν τον τομέα στη Μύκονο;

Σύμφωνα με την εκπομπή “Live News” του Mega, η γυναίκα αυτή βρέθηκε στην Αθήνα τις προηγούμενες μέρες για να παρευρεθεί σε μία τελετή. Από τις επαφές που είχε, κόλλησε τον ιό και επέστρεψε στη Μύκονο, όπου και διαμένει.

Την περασμένη Δευτέρα προσήλθε στο Κέντρο Υγείας της Μυκόνου με συμπτώματα λοίμωξης κατώτερου αναπνευστικού, όπου διαγνώστηκε με COVID-19.

Με στρατιωτικό ελικόπτερο και κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας μεταφέρθηκε την Πέμπτη από το Κέντρο Υγείας Μυκόνου, όπου νοσηλευόταν σε ειδικά διαμορφωμένο κοντέινερ, στο αεροδρόμιο του νησιού.

Εκεί, την παρέλαβε στρατιωτικό ελικόπτερο προκειμένου να γίνει η διακομιδή της σε Νοσοκομείο αναφοράς “Σωτηρία”.

Στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου, από την πρώτη στιγμή νοσηλεύτηκε υπό απομόνωση στο ειδικά διαμορφωμένο isobox. Η κατάσταση της υγείας της είναι σταθερή.

Από την ιχνηλάτηση των επαφών της 69χρονης στο νησί, διαπιστώθηκε ότι άτομα του στενού οικογενειακού της περιβάλλοντος εργάζοντα σε καταστήματα με οικοδομικά υλικά. Αυτός είναι και ο λόγος που προληπτικά αποφασίστηκε η παύση οποιασδήποτε οικοδομικής εργασίας και λειτουργίας εργοταξίου, σε μια περίοδο που στη Μύκονο ο συγκεκριμένος κλάδος βρίσκεται στην ακμή του, αφού οι επιχειρήσεις ετοιμάζονται για την καλοκαιρινή τουριστική σεζόν.

Οι δηλώσεις του Δημάρχου Μυκόνου Κωνσταντίνου Κουκά

Ο δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς δήλωσε: “Με ψυχραιμία και υπευθυνότητα αντιμετωπίζουμε το συγκεκριμένο περιστατικό και αφού ευχηθούμε καλή ανάρρωση στην ασθενή επισημαίνουνε ότι οφείλουμε όλοι να εφαρμόσουμε τα μέτρα ατομικής προστασίας και να πειθαρχήσουμε στα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας”.

Πλέον, όπως έχουμε αναφέρει και σε ανάλογες περιπτώσεις, θα πρέπει να συνεχίσουμε να κρατάμε την ψυχραιμία μας. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στην 69χρονη γυναίκα και με το καλό να επιστρέψει υγιής στο νησί της.

 

Πηγή: thetoc.gr

(Visited 1.477 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*