Σε ετοιμότητα ο δήμος Σύρου-Ερμούπολης για τη διεκδίκηση κοινοτικών πόρων από το νέο ΕΣΠΑ

admin
02/09/2015 14:25
 
 
 

Στο έπακρο θέλει να αξιοποιήσει ο δήμος Σύρου-Ερμούπολης τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες που μπορεί να προκύψουν από το νέο ΕΣΠΑ, καθώς και εκείνες του ΕΣΠΑ 2007-2013, το οποίο ολοκληρώνεται τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Έχοντας ήδη σε εξέλιξη την υλοποίηση έργων που υπερβαίνουν τα 4 εκ. ευρώ, ο δήμος Σύρου-Ερμούπολης προετοιμάζεται εντατικά, ώστε με την έναρξη της νέας προγραμματικής περιόδου και τη δημοσιοποίηση των πρώτων προσκλήσεων, να είναι έτοιμος να διεκδικήσει πόρους χρηματοδότησης για σημαντικά έργα υποδομής στο νησί.

 

Ενημέρωση Χατζημάρκου από τον δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης

Αναλυτική ενημέρωση για όλα τα έργα υποδομής που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ 2007-2013 και υλοποιούνται στη Σύρο, πραγματοποίησε ο δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός προς τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο.

Ειδικότερα, προ του κινδύνου απώλειας κοινοτικών πόρων, εξαιτίας του ασφυκτικού χρονοδιαγράμματος έως τον Δεκέμβριο του 2015, ο κ. Μαραγκός παρουσίασε στον περιφερειάρχη, τον σχεδιασμό, αλλά και το πλάνο υλοποίησης για κάθε έργο ξεχωριστά.

Ιδιαίτερα, συμφωνήθηκε η άμεση δημοπράτηση του νέου Δημοτικού Σχολείου Βάρης, του οποίου ο προϋπολογισμός αγγίζει τα 2,5 εκατ. ευρώ, όπως επίσης η επιτάχυνση των διαδικασιών για την ωρίμανση του έργου αποχέτευσης των περιοχών Βάρης – Μέγα Γιαλού (προκειμένου να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση στο νέο ΕΣΠΑ), η ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών μονάδων της Σύρου, η αναβάθμιση και μετατροπή του ΧΥΤΑ στην περιοχή «Κοράκι» σε ΧΥΤY, η βελτίωση – επέκταση αναγκαίων λιμενικών υποδομών κλπ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο δήμος Σύρου-Ερμούπολης «σήμερα βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα προκειμένου», ώστε αφενός να ελαχιστοποιήσει την ενδεχόμενη απώλεια κοινοτικών πόρων κι αφετέρου να προετοιμαστεί εγκαίρως, ώστε να υλοποιήσει τα προαναφερόμενα καθώς και άλλα έργα υποδομής, κατά τη νέα προγραμματική περίοδο, με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού, σε τομείς όπως η εκπαίδευση, το περιβάλλον και ο τουρισμός.

 

(Visited 7 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*