Ξεκίνησε σήμερα η 2η φάση της ανάπλασης της παραλίας στην Ερμούπολη

 
 
 

«Ανεβάζει στροφές» η υλοποίηση του έργου «Ανάπλαση παράκτιας ζώνης Ερμούπολης», η δεύτερη φάση του οποίου ξεκίνησε σήμερα, καθώς στενεύουν τα χρονικά περιθώρια για την ολοκλήρωση του και ελλοχεύει ο κίνδυνος απώλειας κοινοτικών πόρων.

Ο χώρος, στον οποίο θα οριοθετηθεί για το επόμενο διάστημα το εργοτάξιο του έργου, είναι από τα στέγαστρα του λιμανιού έως την οδό Χίου και ειδικότερα η εξωτερική λωρίδα κυκλοφορίας του λιμανιού έως τα κρηπιδώματα. Για τον λόγο αυτό, ο δήμος Σύρου-Ερμούπολης ζητά τη συνδρομή όλων στην αποφόρτιση της συγκεκριμένης περιοχής από οχήματα, ιδιαίτερα κατά τις βραδινές ώρες που παρατηρείται ανεξέλεγκτη στάθμευση αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών.

Στο πλαίσιο αυτό, ο δήμος καλεί επισκέπτες και μόνιμους κατοίκους να αποφεύγουν τη στάθμευση στους χώρους του λιμανιού, εάν δεν συντρέχει σοβαρός λόγος και να χρησιμοποιούν τα διαθέσιμα περιφερειακά πάρκινγκ χρησιμοποιώντας την δωρεάν αστική συγκοινωνία. Επιπλέον, η στάση του mini-bus, η οποία βρίσκεται απέναντί από την τράπεζα Eurobank, θα μεταφερθεί προσωρινά μπροστά στην πιάτσα των ταξί (απέναντι από το κατάστημα της Vodafone).

Υπενθυμίζεται ότι το έργο της ανάπλασης της παράκτιας ζώνης Ερμούπολης στο σύνολό του (δηλαδή από την Πυροσβεστική έως την πλατεία Κανάρη), πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τον Δεκέμβριο του 2015, οπότε και ολοκληρώνεται η τρέχουσα προγραμματική περίοδος (ΕΣΠΑ).

 

(Visited 54 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*