Την Κέα επισκέφθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης

admin
31/08/2015 07:24
 
 
 

Η ολοκλήρωση των έργων που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, η ανάπτυξη του τουρισμού, αλλά και διάφορα θέματα που άπτονται της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των κατοίκων του νησιού, περιλαμβάνονταν στην ατζέντα της συνάντησης που είχε ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης της Κέας.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Λεονταρίτης συμμετείχε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο με τη συμμετοχή του δημάρχου Γιάννη Ευαγγέλου, του αντιδημάρχου Δημήτρη Καβαλλιέρου, της δημοτικής συμβούλου και προέδρου του ΔΣ της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Κέας Μαρίας Ξυδοπούλου, του δημοτικού συμβούλου και εκπροσώπου της μειοψηφίας Δημήτρη Μουζάκη και του προέδρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ιουλίδας Γιώργου Βουτσινά.

Η σύσκεψη επικεντρώθηκε στην ολοκλήρωση των έργων που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ (ύδρευση Ιουλίδας – κατασκευή Δημοτικού Σχολείου – ΧΥΤΑ), την ανάγκη εξεύρεσης χρηματοδότησης για την υλοποίηση του έργου κατασκευής βιολογικού καθαρισμού στο νησί, τη βελτίωση της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας και της ενδοεπικοινωνιακής σύνδεσης της Κέας με τη Σύρο και τα όμορα νησιά, την αδειοδότηση των νέων σφαγείων, τη στελέχωση του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου, καθώς και στα ζητήματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη του τουρισμού, με έμφαση στη δημιουργία του υδατοδρομίου και την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Όπως επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο κ. Λεονταρίτης, προτεραιότητα της περιφερειακής αρχής είναι η «ουσιαστική συνεργασία» με τους ΟΤΑ α’ βαθμού «με σκοπό τη δυναμική εξέλιξη του Ν. Αιγαίου με δημιουργικό και αναπτυξιακό χαρακτήρα», ενώ συμπλήρωσε ότι οι αιρετοί έχουν «κάθε ευθύνη παρέμβασης» προκειμένου να περιφρουρήσουν τη μοναδικότητά των νησιών, αναβαθμίζοντας τις υποδομές και βελτιώνοντας την καθημερινότητα της ποιότητας ζωής των κατοίκων τους.

Ας σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Κέα, ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων περιόδευσε στο νησί και πραγματοποίησε αυτοψία στα εκτελούμενα έργα.

(Visited 11 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*