Ολοκληρώθηκε η αντιρρύπανση στο λιμάνι της Κορρησίας στην Κέα

Newsroom
26/03/2020 1:35
  •  
  •  
  •  

 

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η αντιρρύπανση της περιοχής γύρω από τον Λιμένα της Κορησσίας, καθώς και η απορρύπανση του πλοίου που προσάραξε εκεί στις 16 Μαρτίου.

Οι πρώτες προσπάθειες ξεκίνησαν λίγες ώρες μετά την προσάραξη του πλοίου. Λόγω των δυνατών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή οι προσπάθειες αυτές εντατικοποιήθηκαν την επόμενη ημέρα, με τη συνδρομή και μίας ακόμη εταιρίας. Μετά την ολοκλήρωση της αντιρρύπανσης του κόλπου, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και η απορρύπανση, δηλαδή ο καθαρισμός από κάθε ρυπογόνο παράγοντα, του πλοίου.

Στο πλαίσιο των διαδικασιών αυτών, τοποθετήθηκε πλωτό πλέγμα για τον περιορισμό της ελεγχόμενης ρύπανσης στη θάλασσα και ειδικά απορροφητικά υλικά στην επιφάνεια της. Έγινε έλεγχος του βυθού και του πλοίου και στη συνέχεια έγινε έλεγχος και των παρακείμενων ακτών.

Συνεχίζονται οι ενέργειες για την ανέλκυση του πλοίου και τη μεταφορά του εκτός του Λιμένα.

Η Δημοτική Αρχή αλλά και η Δήμαρχος Ειρήνη Βελισσαροπούλου όλο αυτό το διάστημα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί μετά τα συμβάντα της 16ης Μαρτίου.

 

(Πηγή: kea.gr, φωτογραφία: kathimerini.gr)

(Visited 49 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.