Δήμος Αμοργού: Αναλυτικές οδηγίες για τη μετακίνηση πολιτών

Άκης Αξαόπουλος
23/03/2020 17:30
 
 
 

 

Στο υψηλότερο επίπεδο ασφαλείας απέναντι στην πανδημία ανέβηκε η Ελλάδα, με την κυβέρνηση να προχωρά στην απαγόρευση κάθε άσκοπης μετακίνησης σε όλη την επικράτεια, από τις 23 Μαρτίου 2020 έως τις 6 Απριλίου 2020.

Έως τότε, η κυκλοφορία των πολιτών θα επιτρέπεται μόνο για τους ακόλουθους λόγους:

Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.
Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Τον έλεγχο της πιστής τήρησης των μέτρων έχουν αναλάβει:

– Η Ελληνική Αστυνομία, η Δημοτική Αστυνομία, οι Λιμενικές Αρχές στην περιοχή ευθύνης τους και η Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

Κάθε πολίτης που μετακινείται, ωστόσο, πρέπει να φέρει υποχρεωτικά μαζί του την αστυνομική του ταυτότητα ή το διαβατήριο καθώς και βεβαίωση κίνησης. Διαφορετικά, η παράβαση τιμωρείται με χρηματικό πρόστιμο 150 ευρώ.

Αυστηρότερα μέτρα τίθενται σε εφαρμογή και για τους κλειστούς χώρους, αφού δεν λειτουργούν και απαγορεύεται η παραμονή πολιτών σε παιδικές χαρές, χώρους εξωτερικής άθλησης, οργανωμένες μαρίνες, πάρκα και άλση.

Ο λόγος μετακίνησης θα βεβαιώνεται με:

➡️Βεβαίωση Κυκλοφορίας Εργαζόμενου συμπληρωμένη από τον εργοδότη, ή υπεύθυνη δήλωση σε περίπτωση που πρόκειται για ελεύθερο επαγγελματία ή αυτοαπασχολούμενο (για μετακίνηση λόγω εργασίας)

➡️Βεβαίωση Κατ’ Εξαίρεση Μετακίνησης Πολιτών, ή ένα λευκό χαρτί στο οποίο θα αναγράφονται τα στοιχεία του πολίτη και ο λόγος μετακίνησης

➡️ένα SMS στον αριθμό 13033, δωρεάν. Οι πολίτες αναφέρουν έναν από τους 6 αριθμούς κωδικοποίησης των μετακινήσεων, αφήνουν κενό, αναγράφουν το ονοματεπώνυμο και τη διεύθυνση κατοικία τους.

X κενό Όνομα κενό Επίθετο κενό Διεύθυνση Κατοικίας, όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις αιτιολογίες.

Σχετικές πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα forma.gov.gr.

Για τη μετακίνηση των μονίμων κατοίκων προς τα νησιά, υπενθυμίζεται ότι είναι απαραίτητη η Βεβαίωση Κατοικίας Ειδικής Χρήσης από τη διεύθυνση https://www.aade.gr/bebaiosi-katoikias-eidikis-hrisis.

Αγαπητοί συμπολίτες σε αυτές τις δύσκολες ώρες πρέπει προστατεύσουμε το νησί μας, τους ανθρώπου μας, τον ίδιο μας τον εαυτό. Σας καλώ να διευκολύνετε τους άνδρες της Αστυνομίας και του Λιμενικού στο έργο τους. Με αυξημένο το αίσθημα της κοινωνικής αλληλεγγύης, με υπευθυνότητα και ευσυνειδησία να τηρήσουμε στο ακέραιο τις οδηγίες της πολιτείας και των επιστημόνων. Όλοι μαζί θα ξεπεράσουμε τον κάβο, όλοι μαζί θα νικήσουμε, όλοι μαζί θα χαρούμε σύντομα τις ομορφιές της Αμοργού.

(Visited 128 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*