Προσάραξε πλοίο με μετανάστες και πρόσφυγες στην Κέα

Newsroom
16/03/2020 10:09
 
 
 

 

Σε παλιό ξενοδοχείο της Κέας (το οποίο δεν βρίσκεται σε λειτουργία) φιλοξενούνται προσωρινά οι 193 μετανάστες και πρόσφυγες του φορτηγού πλοίου, αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, που προσάραξε τα ξημερώματα έξω από τον λιμενοβραχίονα της Κέας.

Μεταξύ των μεταναστών και προσφύγων περιλαμβάνονται λίγα παιδιά και δύο γυναίκες σε κατάσταση εγκυμοσύνης, ενώ τα περισσότερα άτομα είναι άνδρες νεαρής ηλικίας (25-30 ετών).

Κλιμάκιο του λιμενικού σώματος, αποτελούμενο από 10 άτομα, αναμένεται να μεταβεί σήμερα με ελικόπτερο στο νησί, προκειμένου να βοηθήσει στο ανακριτικό έργο, αλλά και στη ρύπανση που πιθανόν έχει προκληθεί από το φορτηγό πλοίο, ενώ στελέχη του λιμενικού το χαρακτηρίζουν ως πλοίο μίας χρήσεως που χρησιμοποιείται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Το φορτηγό πλοίο είχε αναχωρήσει από το Τσανάκαλε της Τουρκίας με προορισμό την Ιταλία και, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα με αποτέλεσμα να προσεγγίσει στο λιμάνι της Κέας. Πηγές από το λιμενικό σώμα, αναφέρουν ότι μεταξύ των μεταναστών και προσφύγων οι τρεις είναι οι διακινητές.

Όπως έγινε γνωστό από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, από την στιγμή της αποβίβασης ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων και υπεύθυνος της Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Λεονταρίτης βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τον Έπαρχο Γιάννη Ευαγγέλου, τη Δήμαρχο του νησιού Ρένα Βελισσαροπούλου, την οικεία Λιμενική Αρχή, τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής προκειμένου να γίνει η καλύτερη δυνατή διαχείριση του προβλήματος.

(Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ και Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου)

(Visited 470 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*