Στη Σύρο παιδιά από το Ναγκόρνο Καραμπάχ της Αρμενίας

admin
22/08/2015 21:37
 
 
 

Το δημαρχείο Σύρου-Ερμούπολης επισκέφθηκαν παιδιά από το Ναγκόρνο Καραμπάχ της Αρμενίας, τα οποία – μαζί με τους συνοδούς τους – φιλοξενούνται και φέτος από τις 18 Αυγούστου στη Σύρο.

Την αποστολή υποδέχθηκε ο δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Θωμαή Μενδρινού, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Καζαντζάκη, καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι. Τα παιδιά συνοδεύονταν από τον Αρχιεπίσκοπο των εν Ελλάδι Ορθοδόξων Αρμενίων, Σεβασμιότατο Χορέν Ντογραματζιάν, τη βουλευτή του Κοινοβουλίου του Ναγκόρνο Καραμπάχ κα Λουντμίλα Παρσεχγιάν, τον επικεφαλής της Εθνικής Αρμενικής Επιτροπής κ. Χατζίκ Χατζατουριάν, καθώς και από δημοσιογράφους και συνεργείο της Κρατικής Τηλεόρασης του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που πραγματοποιήθηκε, αμφότερες οι πλευρές αναφέρθηκαν στη μακρόχρόνια φιλία που συνδέει το Ναγκόρνο Καραμπάχ και τη Σύρο, καθώς και στο γεγονός ότι εδώ και 20 χρόνια, τα εκατοντάδες παιδιά που έχουν επισκεφτεί το νησί, έχουν γίνει οι μικροί πρεσβευτές του πολιτισμού και των αξιών των δύο λαών και υποσχέθηκαν ότι η φιλία αυτή θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια.

Αξίζει επίσης, να αναφερθεί ότι τα παιδιά θα παρουσιάσουν πλήρες μουσικοχορευτικό πρόγραμμα, τη Δευτέρα 24 Αυγούστου και ώρα 21:00, στην πλατεία Μιαούλη, στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Σύρος Πολιτισμός».

Ο δήμος Σύρου-Ερμούπολης συνεχίζει την πολυετή προσπάθεια του πρώην Δήμου Άνω Σύρου, σε συνεργασία με την Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδας, το Υπουργείο Εξωτερικών και Παιδείας του Ναγκόρνο-Καραμπάχ αλλά και φορέων, επιχειρήσεων και κατοίκων της Σύρου, φιλοξενώντας για 20η χρονιά παιδιά από την Αρμενία και συνοδούς τους στις εγκαταστάσεις των Φρερ στο Κίνι. Φέτος εορτάζεται και η επετείος των 100 χρόνων από την γενοκτονία των Αρμενίων από τους Τούρκους. Το 1922 φιλοξενήθηκαν στη Σύρο, στις εγκαταστάσεις του πρώην ορφανοτροφείου (νυν Στρατόπεδο Λοχαγού Ζαφείρη) περί τα 2.000 ορφανά προσφυγόπουλα από την Αρμενία.

 

 

(Visited 62 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*