Επίσκεψη Γ. Λεονταρίτη στη Σέριφο – Επί τάπητος θέματα υποδομών του νησιού

admin
20/08/2015 12:17
 
 
 

Τη Σέριφο επισκέφθηκε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, ο οποίος, συνοδεύομενος από τον έπαρχο Μήλου Νίκο Βενάκη, είχε επαφές με τον δήμαρχο Σερίφου Αντώνη Αντωνάκη, την αντιδήμαρχο Φλώρα Προκοπίου και το μέλος της μείζονος μειοψηφίας Γιάννη Μουστάκα.

Στη συνάντηση εργασίας τέθηκαν επί τάπητος και συζητήθηκαν αναλυτικά όλα τα σοβαρά θέματα που απασχολούν το νησί, όπως ο βιολογικός καθαρισμός, το οδικό δίκτυο, η μελέτη για την οριοθέτηση του ρέματος στον Αυλόμωνα (την οποία χρηματοδοτεί η Περιφέρεια, έχοντας συνάψει σχετική προγραμματική σύμβαση με τον οικείο Δήμο), το ζήτημα της εκμετάλλευσης των υδάτων του φράγματος, καθώς και η πορεία του έργου της μαρίνας.

Από την πλευρά του, ο κ. Λεονταρίτης δεσμεύθηκε ενώπιον των εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής να επισκεφθεί εκ νέου τη Σέριφο στα μέσα του επόμενου μήνα, συνοδεία όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιακών παραγόντων, προκειμένου αυτά τα θέματα να αναλυθούν, υπό το πρίσμα της υπηρεσιακής και τεχνοκρατικής προσέγγισης και να δοθούν λύσεις.

 

«Η Σέριφος εγκαταλείφθηκε τα προηγούμενα χρόνια»

Ο αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε, επίσης, την άποψη ότι η Σέριφος εγκαταλείφθηκε τα προηγούμενα χρόνια, σε ό,τι αφορά στις υποδομές, αφού – όπως είπε – «έργα που θα έπρεπε να έχουν υλοποιηθεί τις προηγούμενες περιόδους με τον πακτωλό των χρημάτων από τα ευρωπαϊκά προγράμματα, δεν ολοκληρώθηκαν».

Όπως επεσήμανε ο κ. Λεονταρίτης, το γεγονός αυτό καθιστά δύσκολο το έργο της νέας περιφερειακής αρχής, καθώς το νέο ΕΣΠΑ περιλαμβάνει ελάχιστη χρηματοδότηση σε έργα υποδομών, επομένως ο Δήμος – σε συνεργασία με την Περιφέρεια – θα πρέπει να αναζητήσουν νέους τρόπους χρηματοδότησης.

«Σε κάθε περίπτωση» – τόνισε ο κ. Λεονταρίτης – «η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα σταθεί αρωγός στις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής τόσο σε θέματα εκπόνησης μελετών, όσο και σε θέματα εξεύρεσης χρηματοδοτήσεων. Το δικό μας διαβατήριο είναι η αγάπη μας για τα νησιά μας. Εδώ και έναν περίπου χρόνο, λειτουργώντας μακριά από τις λογικές και τις νοοτροπίες του παρελθόντος, με τις πόρτες μας και τις καρδιές μας ανοιχτές για όλο τον κόσμο, πέρα από κόμματα και χρώματα αγωνιζόμαστε να “χτίσουμε” την ανάπτυξη με επίκεντρο τις υποδομές. Με μεθοδική, σταθερή και συνεχή προσπάθεια προωθούμε και ολοκληρώνουμε έργα, προγράμματα και δράσεις σε όλους τους Δήμους των νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου».

 

(Visited 13 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*