Ευρεία σύσκεψη στη Σύρο για τον κορωνοϊό – Ψυχραιμία συνιστά ο Γ. Λεονταρίτης

Newsroom
10/03/2020 3:38
  •  
  •  
  •  

 

Παρουσία εκπροσώπων του συνόλου των φορέων της Σύρου, πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ευρεία σύσκεψη με αντικείμενο τον υπηρεσιακό συντονισμό τους σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος κορωνοϊού.

Υπό την προεδρία του Προϊσταμένου Πολιτικής Προστασίας Κυκλάδων και Αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Λεονταρίτη, έγινε εκτενής αναφορά στα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης κατά του κορωνοϊού, τα οποία έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί από τις υπηρεσίες του ΕΟΔΥ.

Από τον κ. Λεονταρίτη τονίστηκε ιδιαιτέρως προς τους παρισταμένους ότι όλες οι ενέργειες πρόληψης και αντιμετώπισης θα πρέπει να εφαρμόζουν την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 42/Α/ 25/2/2020) η οποία έχει εκδοθεί και συνυπογράφεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Λεονταρίτης δήλωσε: «Αναμφισβήτητα είναι μία δυσάρεστη κατάσταση, η οποία ευελπιστούμε όλοι να τελειώσει το συντομότερο δυνατόν. Η προστασία της δημόσιας υγείας είναι ευθύνη όλων και ξεκινά από τα μέτρα τήρησης της ατομικής προστασίας. Καλώ όλους να τηρούν τις οδηγίες που έχουν εκδοθεί από τον ΕΟΔΥ, να συμβουλεύονται πρώτα τον προσωπικό τους γιατρό σε περίπτωση ανάγκης και να αντιμετωπίζουν την κατάσταση με ψυχραιμία. Από την πλευρά μας, δηλώνουμε ετοιμότητα και ότι η συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα και τις άλλες αρχές είναι άριστη».

(Visited 49 times, 1 visits today)