Όλα έτοιμα για την 5η Γαϊδουριάδα στη Σχοινούσσα!

admin
12/08/2015 12:39
 
 
 

Όλα έτοιμα και για τη φετινή “Γαϊδουριάδα” στην πανέμορφη Σχοινούσσα των Μικρών Κυκλάδων.

“Μια από τις εικόνες μου μας έρχεται στο μυαλό όταν σκεφτόμαστε ένα νησί, είναι τα γαϊδουράκια του… Στη Σχοινούσσα, αν και έχει μειωθεί ο αριθμός τους, εξακολουθούν να κατέχουν μια σημαντική θέση και η προστασία τους έχει γίνει κύριο μέλημα του νησιού” σημειώνουν σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι διοργανωτές.

Εδώ και τέσσερα χρόνια διοργανώνεται με μεγάλη επιτυχία αυτή η ξεχωριστή γιορτή …προς τιμή των τετράποδων φίλων μας! Ο κόσμος, αμέσως αγκάλιασε αυτό το γεγονός και από τότε αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα δρώμενα του Αυγούστου στη Σχοινούσσα.

Έτσι και φέτος, η Σχοινούσσα είναι έτοιμη για την “5η Γαϊδουριάδα” που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Αυγούστου 2015!

Τη γιορτή διοργανώνουν ο Σύλλογος Νέων Σχοινούσσας, ο Σύλλογος Σχοινουσσιωτών και μια μεγάλη ομάδα εθελοντών και φίλων του νησιού. Στην επιτυχία της εκδήλωσης έχουν επίσης συμβάλλει τα μέγιστα όλοι οι κάτοικοι και επιχειρηματίες της Σχοινούσσας με γενναιόδωρες προσφορές.

Ο αγώνας-γιορτή θα ξεκινήσει από την ανατολική άκρη του χωριού με την παρέλαση των γαϊδουριών και των αναβατών τους. Κατά τη διάρκεια της παρέλασης κριτική επιτροπή θα βαθμολογεί την πρωτοτυπία, την εμφάνιση και το στυλ ίππευσης των διαγωνιζόμενων. Όταν η πομπή φτάσει στην δυτική άκρη του χωριού, θα δοθεί με κάθε επισημότητα η εκκίνηση του αγώνα ταχύτητας.

Με το τέλος του αγώνα θα ακολουθήσουν οι απονομές των “άκρως ιδιαίτερων δώρων” όπως υπογραμμίζουν οι διοργανωτές. Επιπλέον, θα υπάρχει άφθονο ρακί για όλους, προσφορά των τοπικών καταστημάτων.

Τέλος, θα στηθεί υπαίθριο γλέντι με τον Jonnie Βαβούρα και τους Cadillacs!!!

Η ομάδα διοργάνωσης της Γαϊδούριάδας διατηρεί σελίδα στο facebook με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τη γιορτή ενώ το φωτογραφικό υλικό που υπάρχει είναι μοναδικό! 

“Σας περιμένουμε όλους, με ιδιαίτερη χαρά, στο μοναδικό αυτό γεγονός στη Σχοινούσσα” σημειώνουν οι διοργανωτές.

 

(Visited 23 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*