Επίσκεψη Νίκου Συρμαλένιου στην Κέα

Άκης Αξαόπουλος
11/02/2020 13:05
 
 
 

 

Μετά από πρόσκληση του Δήμου με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Χαραλάμπους πολιούχου της Κέας, ο Νίκος Συρμαλένιος επισκέφθηκε το νησί τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου.

Μετά τις θρησκευτικές εκδηλώσεις, ο Νίκος Συρμαλένιος παραβρέθηκε στην καθιερωμένη συνάντηση στο δημαρχείο, όπου παρουσία της δημάρχου κ. Βελισσαροπούλου, του επάρχου κ. Ευαγγέλου, πολλών δημοτικών συμβούλων και εκπροσώπων φορέων, συμμετείχε στη συζήτηση που κατά κύριο λόγο περιεστράφη στα τοπικά ζητήματα και τα προβλήματα της Κέας.

Μετά τις παρεμβάσεις της δημάρχου, του επάρχου, του Υπουργού Εργασίας κ. Βρούτση και του κυβερνητικού βουλευτή κ. Φόρτωμα, ο Νίκος Συρμαλένιος στην τοποθέτηση του, μεταξύ άλλων είπε:

« ….Βρισκόμαστε εδώ κάθε χρόνο για να δηλώσουμε τη στήριξη μας στην προώθηση λύσεων του νησιού και να ακούσουμε τα προβλήματα που σας απασχολούν….Επειδή πάντα υπάρχει μια συνέχεια, ανεξάρτητα ποιος βρίσκεται στη δημοτική αρχή, θέλω να θυμίσω ότι την προηγούμενη περίοδο στην Κέα ξεκίνησαν μια σειρά έργων, όπως αποχετεύσεις, υδρεύσεις, ανακαίνιση παιδικών χαρών, προμήθεια μηχανημάτων έργου κλπ, που χρηματοδοτήθηκαν από τα προγράμματα του «Φιλόδημου». Δυστυχώς, πρόσφατα, ο υπουργός εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος, δήλωσε ότι τα έργα αυτά βρίσκονται στον αέρα λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, στη συνέχεια όμως κατάλαβε ότι η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και έτσι ανέκρουσε πρύμνα… Υπάρχουν και άλλα έργα όπως π.χ. η περιφερειακή οδός Κορρησίας με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση 607.000 €, για την οποία θα ήθελα να ενημερωθώ, ενώ επίσης θα ήθελα να επισημάνω δύο σημαντικά ζητήματα α) τη μεγάλη καθυστέρηση πληρωμών για το Μεταφορικό Ισοδύναμο, από τον περασμένο Οκτώβριο, που δημιουργεί μεγάλα ερωτηματικά για το τι μέλλει γενέσθαι β) τη δήλωση του Υπουργού Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκη για κατάργηση των δημοτικών λιμενικών ταμείων και την ένταξη τους σε περιφερειακές ανώνυμες εταιρείες, που προφανώς οδηγούν στην ιδιωτικοποίηση. Καταλαβαίνουμε δηλαδή ότι τα λιμάνια των νησιών κινδυνεύουν να περιέλθουν σε ξένα χέρια και αυτό πρέπει να αποτραπεί. Ευτυχώς σε αυτό μέχρι τώρα αντιδρά και η ΚΕΔΕ, ανεξαρτήτως πολιτικών παρατάξεων……Επίσης τέθηκε πάλι το ζήτημα της στελέχωσης του Π.Π. Ιατρείου με γενικό γιατρό και παιδίατρο. Πράγματι το θέμα είναι μεγάλο και διαχρονικό και θέλω να πω ότι τα τελευταία χρόνια έγιναν σοβαρές προσπάθειες για στελέχωση και στήριξη των μονάδων υγείας που έφεραν αποτελέσματα στη Σύρο, στη Νάξο, στη Σαντορίνη, στην Πάρο, στη Μύκονο, στην Τήνο κλπ, δυστυχώς όμως σε άλλα μικρά νησιά δεν καταφέραμε παρά τα αυξημένα κίνητρα να έλθουν γιατροί. Η προσπάθεια αυτή πρέπει να συνεχιστεί και θα συνεχιστεί και με τη δική μας στήριξη….

…. Τώρα, αναφέρθηκαν από τον υπουργό και μια σειρά γενικότερα ζητήματα όπως το Αυτοδιοικητικό μοντέλο, όπου σε αντιπαράθεση με το επιχείρημα της κυβερνησιμότητας με το οποίο η κυβέρνηση κατήργησε την Απλή Αναλογική πριν καν προλάβει να εφαρμοστεί στα νέα αυτοδιοικητικά όργανα, εμείς αναδείξαμε τη συνεργασία και το διάλογο μεταξύ των μελών του δημοτικού συμβουλίου, όπου ιδιαίτερα στους μικρούς δήμους αποτελεί την προωθητική δύναμη στη λήψη αποφάσεων που αφορούν τα τοπικά ζητήματα…..Τέλος πρέπει να αναφέρω την κατηγορηματική διαφωνία μας με τον υπουργό, τόσο στα εργασιακά ζητήματα για τα οποία την προσεχή Παρασκευή θα διεξαχθεί συζήτηση στη Βουλή μετά από αίτημα του προέδρου μας Αλέξη Τσίπρα, όσο και στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που αυξάνει τις εισφορές για τη μεγάλη πλειοψηφία των ελεύθερων επαγγελματιών…..»

 

(Visited 41 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*