Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Σερίφου: Εκδήλωση για τη βιώσιμη ανάπτυξη στη Σέριφο

serifos
Άκης Αξαόπουλος
09/02/2020 14:54
 
 
 

 

Με παρουσία πολλών κατοίκων και μεγάλο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου, στο καφέ ΜΠΑΛΚΟΝΙ στη Σέριφο, εκδήλωση με θέμα «Βιώσιμη ανάπτυξη και προοδευτική διακυβέρνηση – το παράδειγμα της Σερίφου».

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και Περιφερειακός Σύμβουλος Γιάννης Σπιλάνης.

Ο Σεριφιώτης καθηγητής, περιέγραψε με απολύτως επιστημονική και κατανοητή σκέψη όλους τους άξονες και τις προϋποθέσεις που χρειάζονται για να επιτευχθεί το ζητούμενο της βιώσιμης ανάπτυξης μέσα από μια προοδευτική διακυβέρνηση.

Αναφέρθηκε πρωτίστως στις παθογένειες του ελληνικού κράτους -ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ – ΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ – ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ – ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ – ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΑΚΑΙΩΜΑΤΑ- η επίλυση των οποίων αποτελεί βασικό όρο για να πάμε μπροστά, στο πώς η οικονομία, η κοινωνία, το περιβάλλον, η κλιματική αλλαγή, ο φθίνων πολιτισμός συμβάλλουν ώστε να αναδειχθεί η ξεχωριστή ταυτότητα των νησιών μας και πώς μπορούμε να φτάσουμε στο να έχουμε ποιοτικά – πράσινα νησιά ίσων ευκαιριών, το κάθε ένα με τις ιδιαιτερότητες του.

Δόθηκε ο λόγος στους συμμετέχοντες που με τις τοποθετήσεις, τις ερωτήσεις και τους προβληματισμούς τους αναπτύχθηκε ένας γόνιμος και δημοκρατικός διάλογος. Η αναβάθμιση των τουριστικών υπηρεσιών, η οργάνωση, η εκπαίδευση, η υγεία, η προστασία του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς, ο πρωτογενής τομέας, τα ποιοτικά βιολογικά προϊόντα, το μεταφορικό ισοδύναμο, το ενεργειακό ισοδύναμο, η έλλειψη εμβληματικών έργων υποδομής, καθώς και η συντήρηση όσων υπάρχουν, η υπερφόρτωση των δύο ταχυτήτων νησιών μας για μικρή χρονική περίοδο, οι αδυναμίες και τα προβλήματα των μικρών δήμων, ο κατακερματισμός των υπηρεσιών, η αδυναμία άμεσης επικοινωνίας και τέλος η νησιωτικότητα σε όλο της το προβληματικό μεγαλείο, ήταν τα θέματα που έθιξαν όσοι πήραν τον λόγο.

Συμπερασματικά, μπορούμε να πούμε πως οι πολίτες του νησιού, που μας τίμησαν με την παρουσία τους και τους ευχαριστούμε γι’ αυτό, έδειξαν διάθεση συμμέτοχης στα κοινά δρώμενα και μας αγκάλιασαν.

Πρέπει όμως να επισημάνουμε ότι υπάρχει μια κούραση στον κόσμο κυρίως πνευματική, γιατί πολλά ακούει κατά καιρούς και λίγα βλέπει. Η αποτελεσματικότητα λοιπόν είναι το ζητούμενο. Όχι τόσο για τους μεγαλύτερους, που έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης για ό,τι μας συμβαίνει, όσο για τις νέες και τους νέους, τα παιδιά μας.

Την εκδήλωση αυτή προετοιμάσαμε και επιμεληθήκαμε σαν πρωτοβουλία φίλων ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΕΡΙΦΟΥ.

Ευχαριστούμε τον καθηγητή Γιάννη Σπιλάνη για την ομιλία του, τους συντρόφους Νίκο Μανιό μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και Μιχάλη Φραγκίσκο, Συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής Κυκλάδων, τον νυν Δήμαρχο κ. Κωνσταντίνο Ρεβύνθη, τον πρώην Δήμαρχο κ. Αντώνη Αντωνάκη , την Πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών Σερίφου κ. Ισιδώρα Γαλανού, την Πρόεδρο του Συνδέσμου Σεριφίων κ. Φλώρα Πεφάνη-Λιβανίου, τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού κ. Αλέξανδρο Λιβανίου, καθώς και όλες και όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους.

(Visited 90 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*