ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων: “Θα υπερασπιστούμε τις κατακτήσεις της νησιωτικότητας”

ΝΕ Κυκλάδων ΣΥΡΙΖΑ
Άκης Αξαόπουλος
12/01/2020 15:14
 
 
 

 

Η πενταετία που έκλεισε άφησε ανάγλυφο το αποτύπωμα της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στις Κυκλάδες. Μιας διακυβέρνησης που αξιοποίησε τον αγώνα και τις θυσίες του ελληνικού λαού βγάζοντας την χρεοκοπημένη οικονομία από την κρίση, με συνεχόμενη ανάπτυξη και μείωση της ανεργίας.

Στις Κυκλάδες, πριν πέντε χρόνια, παραλάβαμε διαλυμένες δομές υγείας, πρόνοιας και παιδείας. Ιστορικά μνημεία υπό κατάρρευση. Τον βιασμό του περιβάλλοντος. Μηδενικό πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Τα ναυπηγεία του Νεωρίου Σύρου χρεοκοπημένα και η οικοδομή τελματωμένη.

Για πρώτη φορά υλοποιήσαμε ολοκληρωμένες νησιωτικές πολιτικές και δράσεις που δεν είχαν γίνει τον καιρό της ευμάρειας: Στις Μεταφορές, στην Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, Πολιτισμό, Περιβάλλον, Ενέργεια, Υποδομές, Πρωτογενή Παραγωγή, Τουρισμό, Βιομηχανία, Βιοτεχνία, Εργασιακά δικαιώματα, Δημόσια Διοίκηση και Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Όμως μετά την κυβερνητική αλλαγή, ζούμε σε ένα αντικοινωνικό, νεοφιλελεύθερο, συντηρητικό περιβάλλον, που επενδύει στην ανάλωση της φυσιογνωμίας των νησιών, που αμφισβητεί τη νησιωτικότητα και καταπατά κεκτημένα κοινωνικά δικαιώματα.

Οι Κυκλαδίτες είναι αποφασισμένοι να μην γυρίσουν το ρολόι του χρόνου πίσω, στην εποχή του πολιτικού συστήματος που μας οδήγησε στη κρίση. Θα σταθούν απέναντι στην ανατροπή των δρομολογημένων μέτρων νησιωτικότητας, των κατακτήσεων στη δημόσια υγεία, παιδεία, την προστασία του περιβάλλοντος και του πολιτισμού.

Στο δρόμο προς το τρίτο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, πιστεύουμε ότι μέσα από έναν ουσιαστικό και ισότιμο διάλογο με τους προοδευτικούς πολίτες των νησιών, ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκφράσει πιο καθαρά μια εναλλακτική πολιτική πρόταση για μια προοδευτική διακυβέρνηση με ριζοσπαστικές τομές και με ένα όραμα συλλογικής ευημερίας σε βάθος δεκαετίας για τις Κυκλάδες.

Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τις κατακτήσεις μας και να πάμε ακόμα πιο μπροστά τον νέο χρόνο, με δημοκρατία, αλληλεγγύη, ισότητα, κοινωνική προκοπή και ένα καλύτερο μέλλον για όλες και όλους.

Καλή χρονιά, με υγεία και δύναμη.

(Visited 80 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*