Η ΕΠΛΣ Κυκλάδων είχε …προβλέψει τη μαζική επίσκεψη προσφύγων στα νησιά

admin
23/07/2015 12:37
 
 
 

Από τις 24 Απριλίου 2015 η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κυκλάδων έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με την υποστελέχωση των υπηρεσιών του Λιμενικού Σώματος στα νησιά και το ενδεχόμενο αντιμετώπισης μαζικής επίσκεψης προσφύγων στα νησιά των Κυκλάδων.

Όπως ανέφερε τότε ο πρόεδρος της Ένωσης Θανάσης Μπερτσιάς σε έγγραφο του προς την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του σώματος: “Φανταστείτε λοιπόν να μας επισκεφθούν εκατό άτομα μεταναστών – προσφύγων στην Μύκονο, Τήνο, Σύρο, Σαντορίνη, Πάρο, Αμοργό, Ίο, Νάξο, Μήλο, Σίφνο, Σέριφο, Κίμωλο, Κύθνος, Ηρακλειά, Σχοινούσα, Κουφονήσια, Δονούσα κατά την τουριστική περίοδο χωρίς χώρους Υποδοχής, χωρίς υλικοτεχνικά και υπηρεσιακά μέσα και χωρίς επαρκές έμψυχο δυναμικό“.

Κάτι που ίσως φάνταζε απίθανο να συμβεί, το βλέπουμε μπροστά μας τώρα με την επίσκεψη των 87 λαθρομεταναστών στην Αμοργό και αύριο στη Νάξο…

Αναλυτικά, η επιστολή της Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κυκλάδων:

Με την παρούσα επιστολή μας επιτρέψτε μας να μεταφέρουμε τη έντονη δυσαρέσκεια των μελών της Ένωσης μας όσο αφορά των ζήτημα των μεταθέσεων. Στερείται κάθε λογικής η πρακτική που ακολουθείτε στις μεταθέσεις, είναι αδιανόητο να υπάρχουν στελέχη με ανακοίνωση μετάθεσης από το 2013, να έχουν στα χέρια τους ακάλυπτη επιταγή τα στελέχη που έχουν διαμείνει το διπλάσιο της ελάχιστης παραμονής και άλλα στελέχη «παιδιά ενός άλλου θεού» στο χρόνο επάνω με την ευρεσιτεχνία της διάθεσης – απόσπασης εξαφανίστηκαν.

Όμως ακόμα και σήμερα οι αποσπάσεις καλά κρατούν μιας και κανείς δεν έχει ιαθεί και οι αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες σε παραδείσιες Υπηρεσίες αποτελούν τροχοπέδη στην επιστροφή τους. Η διάκριση αυτή των στελεχών σε πατρικίους και πληβείους δημιουργεί μια έντονη διχαστική διάσταση μεταξύ τους αφήνοντας μια πικρή γεύση αδικίας και ένα αναπάντητο γιατί. Η άμεση επιστροφή των αποσπάσεων και ο ορθολογισμός του φαινομένου αποτελούν ανεπίδεκτη αναβολής προτεραιότητα.  

Ως ΕΠΛΣ Κυκλάδων έχουμε επισημάνει πλειστάκις την καταστρατήγηση του ΠΔ 33/2009 σε όλα τα πεδία.

Επιπροσθέτως οι μεταθέσεις του 2014 δεν έχουν κοινοποιηθεί εντός δέκα πέντε ημερών από την υπογραφή των πινάκων όπως ακριβώς προβλέπεται από το άρθρο 19 του ΠΔ 97/2012 με αποτέλεσμα να είναι άκυρες, μάλιστα η Β΄ φάση και Γ΄ φάση μεταθέσεων δεν πραγματοποιήθηκα ποτέ.

Δεν διαφεύγει της Ένωσής μας ότι προηγούνται οι μεταθέσεις που πρέπει να στελεχώσουν τα νησιά του ανατολικού και Βορείου Αιγαίου όπου είναι στην πρώτη γραμμή. 

Ως ΕΠΛΣ Κυκλάδων στέλνουμε μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στα στελέχη των περιοχών αυτών. 

Όμως κρούουμε των κώδωνα του κινδύνου στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία ότι σε ένα αρνητικό σενάριο παίρνοντας την παραδοχή ότι διαφεύγει κάποιο πλοίο από την πρώτη γραμμή του Αιγαίου και φτάνει στον χώρο των Κυκλάδων πράγμα το οποίο έχει συμβεί πολλάκις  κατά το παρελθόν θα εντείνει τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα στο χώρο των Κυκλάδων.

Λίγο χρειάζεται να τονιστεί ότι η υποστελέχωση στα νησιά των Κυκλάδων είναι ορατή διά γυμνού οφθαλμού. Επομένως υπάρχει αδήριτη ανάγκη άμεσης αύξησης της στελέχωσης των υπηρεσιών των Κυκλάδων.

Φανταστείτε λοιπόν να μας επισκεφθούν εκατό άτομα μεταναστών – προσφύγων στην Μύκονο, Τήνο, Σύρο, Σαντορίνη, Πάρο, Αμοργό, Ίο, Νάξο, Μήλο, Σίφνο, Σέριφο, Κίμωλο, Κύθνος, Ηρακλειά, Σχοινούσα, Κουφονήσια, Δονούσα κατά την τουριστική περίοδο χωρίς χώρους Υποδοχής, χωρίς υλικοτεχνικά και υπηρεσιακά μέσα και χωρίς επαρκές έμψυχο δυναμικό.

Φυσικά σαν Ένωση Κυκλάδων απευχόμαστε αυτό το σενάριο το οποίο δεν μπορεί να θεωρηθεί από κανέναν ως καλπάζουσα φαντασία.

Εν κατακλείδι κανείς δεν μπορεί να αποποιηθεί των ευθυνών του σε περίπτωση που τα ανωτέρω σενάρια πάψουν να είναι φαντασία και γίνουν πραγματικότητα. Εμείς πάντως πράττουμε με αυταπάρνηση ζήλο και φιλότιμο, εξάλλου αυτά είναι τα εφόδια που διαθέτουν τα στελέχη των Κυκλάδων. 

Η Ένωση μας θα βρίσκετε αδιάλειπτα στο πλευρό  των συναδέλφων.

 

 ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Ο  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

   ΜΠΕΡΤΣΙΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ        ΚΟΥΖΟΥΜΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

(Visited 24 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*