Ενέργειες του Φ. Φόρτωμα για καταβολή αποζημιώσεων σε δικαιούχους της Πάρου

aerodromio parou vradi
Άκης Αξαόπουλος
03/12/2019 22:59
 
 
 

 

Ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας, μετά από σχετική επιστολή της Προέδρου της ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. Πάρου Αντιπάρου Ιφιγένειας Χατζηγεωργίου (η συγκεκριμένη επιστολή εστάλη σε όλους τους Βουλευτές του νομού) στην οποία καταγράφονταν μια σειρά από σοβαρά θέματα του νησιού, ανταποκρίθηκε άμεσα σε ένα από τα βασικά αιτήματα που τέθηκαν προς ικανοποίηση.

Μεταξύ των ζητημάτων που έχριζαν τακτοποίησης, ήταν κι αυτό της καταβολής αποζημιώσεων στους 42 δικαιούχους, των οποίων τα κτήματα έχουν απαλλοτριωθεί προκειμένου να αποπερατωθεί το έργο του νέου αεροδρομίου Πάρου.

Σε πρώτο στάδιο τους είχαν καταβληθεί οι προβλεπόμενες από το νόμο οικονομικές αποζημιώσεις, χωρίς να τους αποδοθούν οι τόκοι υπερημερίας. Ο κ. Φόρτωμας αφού διερεύνησε το θέμα, απευθύνθηκε στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και συναντήθηκε με τον αρμόδιο Υπουργό, Κώστα Καραμανλή, στις 22 Νοεμβρίου. Μετά την απαραίτητη ενημέρωση που παρείχε ο Βουλευτής Κυκλάδων προς τον Υπουργό, αυτός τον διαβεβαίωσε ότι θα εξετάσει το θέμα, μεριμνώντας για την καταβολή των υπολειπόμενων οφειλών προς τους δικαιούχους.

Πράγματι, στις 27 Νοεμβρίου ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών υπέγραψε τη σχετική απόφαση (Αρ. πρωτ. 34975/27-11-2019) ικανοποιώντας το αίτημα των 42 δικαιούχων οι οποίοι θα μοιραστούν το συνολικό χρηματικό ποσό των 434. 000 ευρώ για τόκους υπερημερίας, προς ικανοποίηση ενός δίκαιου αιτήματος το οποίο βρισκόταν σε εκκρεμότητα.

(Visited 50 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*