Πάνδημος εορτασμός των Εισοδίων της Θεοτόκου στην Κίμωλο (φώτος)

Άκης Αξαόπουλος
22/11/2019 14:53
 
 
 

 

Η μεγάλη Θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου εορτάστηκε πανδήμως στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Παναγίας Οδηγητρίας της μικράς και αγιοτόκου νήσου Κιμώλου, στον οποίο φυλάσσεται η ομώνυμη εφέστιος ιερά Εικόνα της Θεοτόκου και ο οποίος επ’ εσχάτων ανακαινίσθηκε με τη χορηγία του φιλαγίου ζεύγους Χαραλάμπους και Αγγελικής Βεντούρη.

Στον Ι.Ν. τελέσθηκε ο Εόρτιος Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σύρου-Κιμώλου κ. Δωροθέου Β’ , με την παρουσία των ευσεβών Κιμωλιών και πολλών Μηλίων, οι οποίοι κατέπλευσαν στο νησί με Ιερείς, κομίζοντας και εικόνα των Εισοδίων.

Νωρίτερα, με την μέριμνα του Αρχιερατικού Επιτρόπου Κιμώλου και Εφημερίου του Ναού, Πρωτοπρ. Δημητρίου Βεντούρη, είχαν μεταφερθεί από τις οικίες των Κιμωλίων 25 εικόνες των Εισοδίων, οι οποίες κατάνθιστες περικοσμούν τα κράσπεδα του ιερού Βήματος.

Στην ομιλία του, ο κ. Δωρόθεος Β’ υπογράμμισε ότι κάθε πιστός είναι ναός, στον οποίο πρέπει να εισοδεύσει η Χάρη του Θεού, πάντα βέβαια, με τη θέληση και την ελεύθερη προαίρεσή του, ούτως ώστε να καταστεί χαριτωμένος άνθρωπος και αληθινος Χριστιανός.

Συνεχάρη δε, τους γονείς, οι οποίοι έφεραν τα παιδιά τους στο Ναό, τα οποία, όπως είπε εισοδεύουν μαζί με την τριετίζουσα Παναγία και τους ευχαρίστησε διότι διαπαιδαγωγούν τα παιδιά τους από μικρή ηλικία σύμφωνα με τις παραδόσεις της Εκκλησίας.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας, πραγματοποιήθηκε λιτάνευση των ιερών εικόνων της Παναγίας Οδηγήτριας και των Εισοδίων, η οποία επελέγη με τον Έθνικό Ύμνο.

 

(Πηγή κειμένου και φωτογραφίών: Ι.Μ. Σύρου)

(Visited 134 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*